logarytmy
ss:
Oblicz: log536 − log564 / log56 * log5512
Wykaż, że: log920= 1+log2 / 2log3
Oblicz x gdy: logx= 2log3+log4
Zapisz w postaci jednego logarytmu liczbe: log34 / log35
Oblicz: log8 * log81000
Przedstaw w postaci jednego logarytmu wyrazenie: 2log2x−2
23 paź 13:26
ss: ref
23 paź 15:35
23 paź 15:42
ss: ja nie mam pojecia jak to zrobic nawet z pomoca, poprostu czarna magia
23 paź 17:56
ss: to jak pomoze mi ktos

?
23 paź 19:55
ss: | | log536 − log564 | |
1. Oblicz : |
| |
| | log56 * log5512 | |
| | log2 | |
2.Wykaż, że: log920= 1+ |
| |
| | 2log3 | |
3.Oblicz x gdy: logx= 2log3+log4
| | log34 | |
4.Zapisz w postaci jednego logarytmu liczbe: |
| |
| | log35 | |
5.Oblicz: log8 * log
81000
6.Przedstaw w postaci jednego logarytmu wyrazenie: 2log
2x−2
23 paź 20:24
ss: to jak pomoze ktos ?
24 paź 07:27
agata:
3. logx=2log3+log4, x>0
logx=log9+log4
logx=log36
x=36.
24 paź 09:28
agata:
| log34 | | 1 | | log54 | |
| =log34* |
| =log34*log53= |
| *log53=log54 |
| log35 | | log35 | | log53 | |
24 paź 09:32
agata:
5.
log8*log1000=log8*log(125*8)=log8(log53+log8)=3log2(3log5+3log2)=3log2*3log10=9log2.
24 paź 09:39
agata: | | x2 | |
6.2log2x−2=log2x2−log24=log2 |
| |
| | 4 | |
24 paź 09:42