????Pomóżcie prosze...
LALAGIRL: OBLICZ POLE Trójkąta wyznaczonego przez punkty A(1;−1) B(4;5) C(1;4)
18 paź 16:40
18 paź 16:49
sławek:
30 paź 11:39
sławek:
30 paź 11:40
LALAGIRL:
30 paź 11:41
Eta:
→ →
| | 1 | |
P= |
| | det( AB, AC)| det −− wyznacznik pary wektorów zaczepionych w jednym punkcie |
| | 2 | |
→ →
AB=[x
B−x
A,y
B−y
A]=]= [a, b] , AC=[x
C−x
a, y
C−y
A]=[c,d]
→ →
det(AB, AC)= a*d−b*c
policz współrzędne wektorów i wyznacz pole
30 paź 11:48
LALAGIRL:
30 paź 11:55
LALAGIRL:
30 paź 11:56
SŁAWEK:
30 paź 12:25
Eta:

Dokończę, skoro Tobie się nie chce

→ →
AB= [3,6] AC=[0,5]
| | 1 | | 1 | |
P= |
| | 3*5−6*0|= |
| *15= 7,5 [j2] |
| | 2 | | 2 | |
30 paź 12:44
30 paź 23:24
Eta:
31 paź 00:13
Aga:

Pole prostokąta AEBD= 6*3=18
P
trAEB=9
P
trCBD=1,5
Od pola prostokąta odjąć pola czerwonych trójkątów
P
trABC=18−(9+1,5)=7,5.
31 paź 10:47