matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kwadratowa
Macius:
Wyznaczyć współczynniki b i c trójmianu kwadratowego f x = x
2
+ bx + c ( ) wiedząc, że jego miejsca zerowe x1 , x2 spełniają warunki: x1= −6 , x1*x2=24
17 paź 11:18
Macius:
up up
17 paź 11:26
`:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1403.html
17 paź 12:13