oblicz medianę
mati: Oblicz medianę
Liczba uczniów: Liczba punktów:
1 0
2 1
4 2
2 3
2 4
4 5
2 6
2 7
4 8
4 9
3 10
11 mar 15:15
gregory: mediana = 5
11 mar 15:48
mati: sam wynik mnie nie satysfakconuje
11 mar 16:35
dobra rada:
Zobacz tutaj "elementy statystyki"
Dasz sobie radę .
11 mar 16:37
maro: Zrobiłem tak jak jest w 'elemnty statystyki', ale nie wyszło mi 5.
11 mar 17:00
tim: maro, a ile ci wyszło?
11 mar 17:04
maro: 2,2,4,6,
8,
10,18,24,28,50
m
e=(8+10)/2=9
11 mar 17:41
tim: maro,ale co ty liczysz, medianę musisz posegregować wszystkie liczby:
np. masz 1 osobę z 0 pkt, 2 z 1 pkt, 4 z 2 pkt
0, 1, 1, 2, 2, 2, 2
itd.
11 mar 17:44