Elementy statystyki opisowej. Teoria prawdopodobieństwa i kombinatoryka.
Tancerz:
Rzucono dwiema monetami. Liczby uzyskanych orłów w tych rzutach przedstawiono w tabeli obok.
Średnia arytmetyczna liczby uzyskanych orłów jest równa:
A)1,2
B)1,15
C)1,5
D)1,55
11 paź 20:59
Tancerz:
11 paź 21:05
Eta:
| | 0*20+1*45+2*35 | | 45+70 | | 115 | |
śr= |
| = |
| = |
| = 1,15 |
| | 20+45+35 | | 100 | | 100 | |
odp:B)
11 paź 21:09
11 paź 21:11
Tancerz: wytłumacz mi Eta
11 paź 21:14
Eta:
Tu nie ma co tłumaczyć

tak liczy się średnią podaną w tabelce ( zobacz w linku,który Ci podałam)
i to wszystko
To tak jakbyś prosił: wytłumacz mi Eta dlaczego 2*3+4*1= 10
11 paź 21:23