Zbiorem rozwiązań nierówności -x^2 + 2x - 3 < 0 jest:
Sławek: Zbiorem rozwiązań nierówności −x2 + 2x − 3 < 0 jest:
Nie chce mi to wyjść. Delta wychodzi mi − √8 i niewiem co z tym zrobić.
6 paź 16:52
6 paź 16:56
Eta:
6 paź 16:59
Sławek: czyli tak jakby nie ma zrozwiązania?
6 paź 17:00
agata:
Δ=4−4*(−2)*(−3)=−20, nie ma miejsc zerowych, ramiona paraboli skierowane są do dołu.
Odp. x∊R
6 paź 17:01
Sławek: ok, dziękuje
6 paź 17:03
agata: PRZEPRASZAM, Δ=−8
6 paź 17:03
siwka: x\2 + 2 < x\3
27 lis 17:57
siwka: i to jest ułamek
27 lis 17:57