matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznaczyć ekstrema lokalne funkcji
Guma90:
wyznaczyć ekstrema lokalne funkcji proszę o pomoc f(x,y)=x3+x2+y2+xy
1 paź 09:27
Guma90:
przepraszam tak miało być
f(x,y)=x
3
+x
2
+y
2
+xy
1 paź 09:27
Trivial:
Czego nie rozumiesz? Te zadania są aż nadto schematyczne.
1 paź 09:34
Guma90:
no nie wiem. nie potrafię sobie poradzić z tym zadaniem.
1 paź 09:56
Trivial:
Widzę, że bardzo konkretnie.
Nie potrafię sobie poradzić z tym zadaniem = nie chce mi się tego robić, niech inni rozwiążą. Schemat masz tutaj:
https://matematykaszkolna.pl/forum/98984.html
A tutaj inny:
https://matematykaszkolna.pl/forum/99123.html
1 paź 10:02