Wykres funkcji kwadratowej s do ktorego należą punkty A(-1.0) i B(0.6) jest syme
kasia:
25 wrz 21:15
kasia: t
25 wrz 21:16
ICSP: r
25 wrz 21:19
Grześ: y
25 wrz 21:20
Eta: E
25 wrz 21:20
Kejti: c
25 wrz 21:20
Vizer: V
25 wrz 21:21
Eta:
25 wrz 21:21
Grześ: z
25 wrz 21:21
Mateusz: u
25 wrz 21:21
Kejti: psuje!
25 wrz 21:21
ICSP: nie psuć

symetrycz
n
25 wrz 21:22
Grześ: y
25 wrz 21:23
ICSP:
25 wrz 21:24
Mateusz: No drodzy państwo ale pozostaje pytanie a co z resztą

Tyko nie odpowiadać Szekspirem
25 wrz 21:25
25 wrz 21:26
ICSP: kto da w ?
25 wrz 21:26
Vizer: w
25 wrz 21:26
Mateusz: w
25 wrz 21:26
Kejti: z
25 wrz 21:27
ICSP: g
25 wrz 21:27
Mateusz: g
25 wrz 21:27
Vizer: g
25 wrz 21:27
Vizer: l
25 wrz 21:27
Mateusz: l
25 wrz 21:27
Mateusz: ę
25 wrz 21:27
Vizer: d
25 wrz 21:27
Mateusz: e
25 wrz 21:27
Kejti: e
25 wrz 21:27
Grześ: m
25 wrz 21:27
Vizer: m
25 wrz 21:27
Kejti:
25 wrz 21:28
Vizer: p
25 wrz 21:28
Grześ:
25 wrz 21:28
Mateusz: p
25 wrz 21:28
Grześ: p
25 wrz 21:28
Vizer: r
25 wrz 21:28
Grześ: r
25 wrz 21:28
Mateusz: o
25 wrz 21:28
Vizer: o
25 wrz 21:28
Grześ: o
25 wrz 21:28
Vizer: s
25 wrz 21:28
Grześ: s
25 wrz 21:28
Vizer: t
25 wrz 21:29
Mateusz: t
25 wrz 21:29
Mateusz: e
25 wrz 21:29
Grześ: t
25 wrz 21:29
Vizer: e
25 wrz 21:29
Grześ: e.. ups
25 wrz 21:29
Vizer: j
25 wrz 21:29
Trivial: .
25 wrz 21:30
Eta:
(−1,0) => x
1=−1 prosta : x= 1 jest osią symetrii => x
w= 1
2= −1+x
2 => x
2= 3
z postaci iloczynowej f(x) = a( x+1)(x−3) i B( 0,6)
zatem: 6= a( 0+1)(0−3) => −3a=6 => a= −2
to: f(x) = −2(x+1)(x−3)
y
w= f(x
w)= f(1) = −2( 1+1)(1−3) = 8
W( 1, 8) to
postać kanoniczna jest f(x)= a(x−x
w)
2+y
w
f(x)= −2(x−1)
2+8
pozdrawiam
25 wrz 21:36
Eta:
I jak? .... wykorzystaliście już wszystkie litery alfabetu?
25 wrz 21:40
25 wrz 21:41
Vizer: Yeah

A właśnie mi się jabłka w domu skończyły
25 wrz 21:42
Eta:
No to w sam raz Ci dogodziłam
25 wrz 21:43
Vizer: Tak, dziękuję
25 wrz 21:44
Eta:
Co taka cisza zapanowała ?
25 wrz 21:45
Grześ: a jaki gatunek tych jabuszek?
25 wrz 21:47
kasia: Dziękuję dla Ety. uratowałaś mi życie.nje umiem jeszcze korzystać w pełni z twe strony
25 wrz 21:57
Mateusz: Thank you
Eta niektórzy pewnie chcieliby "Johnnie Walker−a"
25 wrz 22:07
ania: Naszkicuj wykres funkcji s(x)=xkwadrat +2x +1 oraz wyznacz najmniejszą i największą wartość
funkcji w przedziale <0,2>
25 wrz 22:15
25 wrz 22:23
25 wrz 22:24