Trygonometria
rejczel: sin
2x−8sinxcosx+7cos
2x=0
Równanko
20 wrz 16:43
rejczel: 
20 wrz 17:05
Trivial: !!!11
20 wrz 17:08
Trivial:
Sprawdzamy, czy cosx = 0 spełnia równanie (w pamięci → nie spełnia). Zatem istnieje tgx!
sin2x − 8sinxcosx + 7cos2x = 0 /: cos2x
tg2x − 8tgx + 7 = 0
tgx = ϰ
ϰ2 − 8ϰ + 7 = 0
Δ = ...
ϰ1, ϰ2 = ...
20 wrz 17:12
rejczel: trivial

pomożesz ^^
20 wrz 17:12
oax: Przecież rozwiązał prawie całe : o
20 wrz 17:14
sinuz: Trivial mam pytanie czy mógłbyś jeszcze zobaczyć zadanko doroty, które rozwiązałem ale chcę
żebyś je sprawdził jeżeli masz czas
20 wrz 17:14
20 wrz 17:14
Trivial: OK, zaraz zerknę.
20 wrz 17:15
rejczel: dzieki wielkie
20 wrz 17:31