wielomiany
Milena: Rozłóż wielomian na czynniki:4y(x2−2x+5)−3(−x2y+2xy−5y)
18 wrz 20:04
sushi_ gg6397228:
z drugiego wyciagnij −y przed nawias
18 wrz 20:10
Monika: a nie możesz mi tego zrobić w całości?
18 wrz 20:12
Monika:
18 wrz 20:16
sushi_ gg6397228:
chcesz sie nauczyc czy nie
18 wrz 20:21
Monika: chcę się nauczyć ale Ty nic mi nie wytłumaczyłeś jak na razie
18 wrz 21:04
sushi_ gg6397228:
powiedzialem co masz zrobic
18 wrz 21:04
Monika: no dużo powiedziałeś
18 wrz 21:06
sushi_ gg6397228:
a Ty nic nie zrobilas, oprócz zmiany NICKA
18 wrz 21:07
Monika: 4y(x2−2x+5)+3y(x2−2x+5y) i co dalej?
18 wrz 21:14
Monika: ej szpiegiem jestes czy co?
18 wrz 21:15
sushi_ gg6397228:
i zauwaz ze masz to samo w nawiasach
4y(x2−2x+5)+3y(x2−2x+5)
4jabłka+ 3 jabłka =...
18 wrz 21:15
Monika: oj tam w drugim nawiasie 5 bez y pomyłka
18 wrz 21:16
Monika: wynik to 7y domyslam się
18 wrz 21:17
Monika: teraz mi pozostałe zadanie pomóz rozwiązać
18 wrz 21:18
sushi_ gg6397228:
7jabłek gdzie jabłko to (x2−2x+5)
18 wrz 21:19
sushi_ gg6397228:
wiec do poprawy

18 wrz 21:19
Monika: Wykonaj dzielenie wielomianu (9x4−12x3−12x2+31x−16):(x−2)
18 wrz 21:22
Monika: co do poprawy?
18 wrz 21:24
sushi_ gg6397228:
odpowiedz z 21.17, bo jest do BANI
18 wrz 21:26
Monika: no dobra to wynik 7 ale tam nic o jabłkach nie było nie wytrzymam juz
18 wrz 21:30
Monika: wez mi teraz wykonaj dzielenie wielomianu proszę
18 wrz 21:33
sushi_ gg6397228:
4y(...)+3y(...)= 7y(...)
18 wrz 21:33
Trivial: sushi(...) widzę nie ugina się pod naporem.
18 wrz 21:34
Monika: aha wynik to 7y(x2−2x+5) a teraz pomóz mi wykonać dzielenie wielomianu albo najlepiej sam
wykonaj jakbyś mógł
18 wrz 21:40
sushi_ gg6397228:
jestem bardzo leniwy + ogladam mecze wiec musisz sie sama pomeczyc; na forum bylo
liczonych kilka zadan z dzieleniem
18 wrz 21:41
Monika: ej bardzo Cię proszę nie bądz taki
18 wrz 21:42
sushi_ gg6397228:
ej to mozesz zawolac do kolegi z klasy
18 wrz 21:44
Monika: przepraszam a ile masz lat?
18 wrz 21:45
18 wrz 21:45
Monika: ale ile ja mam czekac ?zaraz muszę iść spać
18 wrz 21:46
Monika:
18 wrz 21:48
Eta:
Ja myślę ,że tyle co : 23 +√64 +20+ log216 + (−2)2=
18 wrz 21:48
sushi_ gg6397228:
byla cala sobota i cala niedziele na robienia zadania a nie w niedziele o 20tej
mozesz zapisac swoje obliczenia dzielenia, to sprawdze
18 wrz 21:49
sushi_ gg6397228:
a gdzie VAT
p. Eto
18 wrz 21:52
Monika: szybciej by było jakbyś sam sushi obliczył
18 wrz 21:54
Eta:
He he .......... stawka VAT ciągle wzrasta z roku na rok
18 wrz 21:56
sushi_ gg6397228:
u mnie maleje

czekam na obliczenia, przynajmniej czegos sie nauczysz
18 wrz 21:57
Monika: nie martw się sushi ja się nauczę jak będę gotowe obliczenie widziała to dojdę jak i co ja
zawsze się tak uczę
18 wrz 22:00
sushi_ gg6397228:
to trzeba poczytac podrecznik, tam jest duzo policzonych przykladow i jeszcze kolorami popisane
18 wrz 22:02
18 wrz 22:04
Monika: jejku ale nie ma rozwiązania akurat tego przykładu dlaczego taki jestes nieludzki

18 wrz 22:05
18 wrz 22:06
Monika: =9x3−12x2−12x+39 a dalej?
18 wrz 22:13
18 wrz 22:14
Monika: dzięki trochę mi to wyjasniło ale juz idę spać więc dobranoc
18 wrz 22:19
Monika: czytam czytam ale spać mi się chcę trochę
18 wrz 22:21