matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
porównaj liczby !!!!
rtre:
Porównaj liczby: A) x= (2
√
2
)
28
i y= (
√
8
/64)
−6
18 wrz 12:52
sushi_ gg6397228:
zamien na podstawe 2 wszedzie
18 wrz 12:54
rtre:
a możesz chociaż x mi pomóc
18 wrz 12:57
sushi_ gg6397228:
2= 2
1
√
2
= 2
1
2
https://matematykaszkolna.pl/strona/186.html
potem wzor 7 i na koncu 9−−−> liczba "x" policzona
18 wrz 13:03
rtre:
dzięki wielkie
: )))
18 wrz 13:34