matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pole trapezu
miśka :
oblicz pole trapezu którego podstawy mają długość 44 i 16 a ramiona zaś 17 i 25
10 wrz 17:13
Sławek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1817.html
10 wrz 17:15
oko:
lub tak:
16+44
P=
*h
2
P= 30*h x+y+16=44 => x+y= 28 h
2
= 17
2
−x
2
i h
2
= 25
2
−y
2
to: y
2
−x
2
=25
2
−17
2
(y+x)(y−x)= 625−289 28*(y−x)=336 y−x=12 rozwiąż układ x+y=28 y−x= 12 h
2
= 25
2
−y
2
h=..... P=30*h=..........
10 wrz 17:35
dero2005:
101091
10 wrz 23:32
oko:
10 wrz 23:45
Dwcec:
A DVD
16 lis 20:14
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick