w trójącie
vladimirovna: W trójkacie prostokątnym ABC (kąt CAB= 90*) dwusieczna kąta o wierzchołku B przecina bok AC w
p.D, takim, że |AD|=3 i |DC|=6. Wówczas:
a. sin kąta ABC=1/
b. obwód trójkata ABC jest większy niż 18√3
c. promień okręgu wpisanego w ten trójkąt ma długość (9 − 3√3)/2
Które zdania są prawdziwe? Prosze o pomoc w rozwiazaniu.
5 wrz 15:31
Pestek: odp. C
5 wrz 15:50
5 wrz 15:58
vladimirovna: właśnie tak robiłam i coś mi nie wyszlo, spróbuje jeszcze raz, pewnie wkradł mi się bład
rachunkowy
dziękuję bardzo
5 wrz 16:09
Pestek: Próbój jakby co pisz
5 wrz 16:13
vladimirovna: wyszło
5 wrz 20:37