Kamil: Ostrosłup trójkątny ma 3 ściany boczne
14 cze 22:48
Jakub: Zgadza się, ma 3 ściany boczne i podstawę, więc w sumie ma 4 ściany.
12 lip 01:20
Seb.: Dobra, pomocna w nauce stronka. Przydałoby się trochę więcej zadań na poziomie rozszerzonym.
Ogólna ocena dobra.
7 sty 13:12
Uszolll: Strona super bardzo przydatne informacje ... pozdrawiam
4 maj 17:35
kaja: spoko...
pomocna stronka
8 cze 19:56
Dzaanoch: sporo na niej byków...
13 cze 12:56
Jakub: Umiesz pokazać gdzie te byki?
13 cze 18:05
Lars: Extra stronka dzięks za info
13 cze 18:50
Natalia: oblicz objętość czworościanu foremnego o krawędzi długości 8 cm
13 gru 19:34
ggg: oblicz pole podstawy trojkata
21 sty 12:46
21 sty 14:09
math: ok, juz wiem
21 sty 14:14
Konrad: a jak wyznaczyć środek ciężkość czworoscianu?
28 sty 18:32
Lelo: Wysokość czworościanu foremnego...
23 mar 16:56
mARTA: W strosłupie prawidłowym trójkątym ścian boczna jest nachylona do płaszczyzny podstawy pod
kątem 60 stopni. Krawędź boczna ma długość b 2 pierwiastki z 21 Oblicz objętość tego
ostrosłupa POMOCY
!
23 mar 22:29
Dominika: Bardzo pomocna strona
....zobaczymy jaką ocene dostanę...
18 kwi 19:54
sssssssssssss: ostrosłup czworo−foremny wygląda jakby miał 3 sciany boczne..
24 lis 13:13
Potrzebujacy:(: a ja mam pytanko odnosnie katow w czworoscianie foremnym
otoz, czy katy pomoiedzy plaszczyzna
podstawy a nachyleniem sciany bocznej do tej plaszczyzny zawsze sa takie same? niezaleznie od
dlugosci krawedzi
i to samo z katami pomiedzy krawedzia boczna a plaszczyzna podstawy
szukalem juz troche i znalazlem, ze zawsze sa takie same, ale nie moge tego ogarnac
z gory
dziekuje za pomoc
27 mar 21:00
joanna: czy krawędź boczna ostrosłupa trójkątnego prawidłowego jest równa tyle, ile wynosi wysokość tej
ściany bocznej?
27 mar 21:24
joanna: Nie, no oczywiście, że nie. co ja już piszę
27 mar 21:26
annia: jak obliczać obiętośc czworokąta foremnego?
18 cze 19:07
Pekacjusz:
fajnie se zadanka porozwiazywac w wakacje pozdro !
7 sie 14:07
LC: pomoże ktoś z tym zadaniem :< : Suma długości wszystkich krawędzi ostrosłupa prawidłowego
trójkątnego wynosi 72. Krawędź boczna tworzy z podstawą kąt, którego kosinus równy jest
pierwiastek z 3 przez 9. Oblicz pole powierzchni bocznej ostrosłupa .
17 lis 19:47
jajojejeje: LOL na samym dole strony przewija się tekst w "ramce" o szerokości jednej linijki. Wygodniej by
się ten tekst czytało, gdyby był widoczny w całości. Chyba, że tylko ja tak to widzę.
trosłup trójkątny. Długości krawędzi a, b, c. Długość wysokości to H. Ostrosłup trójkątny ma 4
ściany, 6 krawędzi, 4 wierzchołki. Kąty w ostrosłupie trójkątnym. Ostrosłup prawidłowy
trójkątny ma w podstawie trójkąt równoboczny, a wysokość pada na jego środek, ściany boczne
tego ostrosłupa to trzy przystające trójkąty równoramienne. Czworościan foremny ma cztery
ściany, które są trójkątami równobocznymi. Objętość czworościanu foremnego jest dana wzorem na
rysunku. Pole całkowite czworościanu foremnego jest dane wzorem na rysunku. Objętość i pole
całkowite ostrosłupa trójkątnego liczymy tak samo jak dla wszystkich ostrosłupów. Wzór na
objętość ostrosłupa trójkątnego to V=1/3*Pp*H, gdzie Pp to pole podstawy, a H długość
wysokości. Wzór na pole całkowite to Pc=Pp+Pb, gdzie Pb to pole powierzchni bocznej, czyli
suma pól śbcian bocznych, które są trójkątami.
Autor: Jakub Grzegorzek
dodaj
do
wydruku
4 gru 23:36
jajojejeje: Dora mój błd, to filozofia działania strony, Traść właściwa jest rysunkiem. A ja wcisnołem
odruchowo Ctrl + F i mi tam znalazło fragment tekstu
Przepraszam
4 gru 23:39
elo: może mógłby mi ktoś pomóc z tym zadaniem
ostrosłup prawidłowy trójkątny.Jego wysokość jest
2 razy większa od krawędzi podstawy, oblicz cos kąta między ścianami bocznymi .. proszę o
pomoc
1 sty 19:50
ksenia: Wogule sie nie przdajeα
8 maj 10:16
lolik: dobre
8 sty 17:38