$Woods&: Dzięki ! Fajnie wytłumaczyliście mi, a jutro mam sprawdzian
4 lut 20:48
Diana: jaka jest regułka na deltoid
13 gru 17:43
Sylwuś: Dziękii . Jutro mam sprawdzian to się przyda ; PP .
16 gru 18:55
obywatel: Twoja strona ratuje mi oceny! Serdeczne dzięki!
8 sty 19:36
rapecz: a może ktoś zapisać w postaci takiej jak się uczą w podstawówce
bo mi lepiej się na tych wzorach pracuje
6 mar 11:24
kladia: 1/2*e*f
12 kwi 19:47
nefiston: Jeśli podzielimy deltoid na dwa trójkąty, obliczymy ich pola i dodamy je do siebie, to wyjdzie
inna wielkość od pola deltoidu, obliczonego od razu wzorem na pole deltoidu. Więc się pytam,
czy istnieje jakiś poprawny wzór na pole deltoidu? Wykonywałem działania i wchodzi na to, że
ten wzór jest błędny, ponieważ suma pól dwóch trójkątów, zawartych w deltoidzie nie jest równa
wynikowi pola deltoidu z tego wzoru. Albo czegoś tu nie rozumiem, bądź gdzieś popełniłem błąd,
albo ktoś kogoś celowo wprowadza w błąd.
30 maj 16:20
nefiston: Poprawka, wzór jest poprawny, dokonałem analizy i rzeczywiście, popełniłem błąd. Pomyliłem się,
pewnie przez niejasno przedstawione przekątne, chociażby na tej stronie w formie graficznej,
zamiast brać całe przekątne, brałem tylko ich połowy przy środkowej stycznej przecinających
się. A więc, rozumowanie moje było logiczne, lecz podparte wadliwymi danymi. Więc myślałem
dobrze, ale obrazek, który przedstawiał te przekątne wprowadził mnie w błąd, dlatego tyle
zamieszania miałem z obliczeniami.
30 maj 17:13
jalalala: nie warto by było dopisać że pary boków są równe i przekątne przecinaja sie pod kątem prostym
13 sty 19:24
Marek: Nie wystarczy. Te boki muszą być sąsiednie. Przekątne istotnie przecinają się pod kątem
prostym. A co z deltoidem, w którym jeden z kątów jest wklęsły?
23 lut 16:36
joł: nie niepomogło sory odpiszmi zawsze wchodze na tom strone ale tym razem zawiodłam sie
28 lis 16:20
to my siory iga inga kinga iza: okej zrobilam to otwieram
2 gru 17:12
Paweł: Czemu jako kategorię tej strony nie podano gimnazjum? Ja się tego nawet w podstawówce uczyłem
4 maj 12:15
kleszcz: Czy można wpisać deltoid w okrąg i opisać deltoid na okręgu? Jakie warunki muszą być
spełnione?Czy są takie zadania na nowej maturze podstawowej, czyli zadania na przykład z
deltoidem
wpisanym w okrąg lub deltoidem opisanym na okręgu?
24 sty 23:16