matematykaszkolna.pl
nrv: te wzory na mature podstawową?
1 maj 17:55
smutass: właśnie ja mam pytanie odnośnie tego wzoru, gdyż nie ma go w karcie wzorów. Mógłbyś go wyprowadzić Bo nie mogę skumać jak go otrzymać.
1 maj 20:29
smutass: dobra nie aktualne już wiem xD r([a+b+c]/2)=P
1 maj 20:33
Stokrotka: emotka jestem w gimnazjum i jest zupełnie inaczej wytłumaczone u mnie w książceemotka
23 maj 20:10
Jakub: To jest bardziej strona dla licealistów. Gimnazjaliści znajdą wiele potrzebnych rzeczy, ale oczywiście spora cześć materiału jednak wykracza poza program gimnazjum.
24 maj 02:16
....: ja nadal nie rozumiem skąd jest ten wzór na promień
16 paź 17:56
Jakub: Napisałem wyprowadzanie tego wzoru. Kliknij niebieskie > > na poprzedniej stronie przy wzorze.
20 paź 17:34
sergiejusz: Mam dzisiaj kartkówkę z tego ps. Nawet ja rozumiem skąd ten wzór na płomień a jestem w 2 gimnazjum hahahah
15 lis 10:08
gosia w.: Skąd ten wzór Sergiejuszu Mój chłopak też się tak nazywa
15 lis 10:10
gosia w.: Fajnie, ale nie jestem twoim chłopaku Gosiu W. emotka Nie mam dziewczyny xD.
15 lis 10:37
sandra: Sergiejusz emotka na płomień? A nie na promień przypadkiem hahahaah
3 mar 21:10
Pawelvk: Nice try gosia w. emotka
29 wrz 15:44
anonim: Mam do Pana takie pytanie, czy na maturze można po prostu zastosować ten wzór, czy należy również napisać jego wyprowadzenie?
16 paź 16:25
Jakub: Można zastosować. Ten wzór jest na karcie wzorów maturalnych, chociaż zapisany w bardzo niejasny sposób. Ale jest.
3 lut 18:40
Monika: Moja nauczycielka na lekcji wyprowadziła taki wzór (a+b−c):2 emotka
2 mar 16:52
nie wiem w sumie więc: gdzie jest ten wzór w tabliach maturalnych, która strona? niestety nie mogę go znaleźć..
26 kwi 18:02
Jakub: Kliknij niebieską strzałkę przy wzorze. Tam masz wyjaśnione skąd ten wzór się wziął. W tablicach maturalnych jest na stronie 16, ale napisany w innej formie.
30 kwi 10:33