matematykaszkolna.pl
w: Jak oceniacie poziom i jakie przewidywane wyniki ? Jak dla mnie masakra nawet 70 % noe bede miał
16 gru 20:05
domi: Panie Jakubie chciałam się spytać jak przygotować się do takiej formy zadań jakie ukazały się na próbnej maturze.Jestem w klasie maturalnej co prawda nie jestem orłem z matematyki ale staram się rozwiązuje arkusze z poprzednich lat,a także powtarzam od początku materiał...Jednakże zadania na próbnej były dla mnie szokiem.Proszę o radę
17 gru 05:42
Jakub: Do matury masz jeszcze dużo czasu. Dokładnie 138 dni i parę godzin emotka Spokojnie ci to wystarczy, abyś się przygotował. Na jakim poziomie zdajesz? Najlepiej na początek przerób wszystkie tematy i zadania, które są na matematyka.pisz.pl Jak zdajesz podstawę powinno to ci spokojnie wystarczyć. Na rozszerzenie przydałoby się sięgnąć do zbiorów zadań np. Kiełbasy jest dobry. Od roku 2015 zmienił się zakres materiału wymagany na maturze. To jest już trochę inna matura, dlatego możesz czuć się trochę zagubiony po próbnej. Jednak zmian nie ma dużo, szczególnie na podstawie. Na rozszerzeniu doszedł rachunek różniczkowy, który jest dużą nowością, bo go dotychczas nie było. 1. Pamiętaj, rób systematycznie zadania. Lepiej godzina codziennie niż 8 godzin raz w tygodniu w sobotę. 2. Staraj się często wracać do przerobionego materiału tzn. Jak przerobisz rozdział funkcja kwadratowa w styczniu, to aby się nie okazało, że ponownie zadania z funkcji kwadratowej zobaczysz już na majowej maturze.
17 gru 12:46
domi: Dziękuje bardzo za rady emotka
18 gru 10:02
Foxal: Czy to byla matura pod nowa podstawe programowa? Czy tez pisali ja maturzysci z technikum?
18 gru 10:59
Jakub: Tak. To była matura według nowej podstawy programowej. Z tego co wiem, to uczniowie technikum będą pisali maturę jeszcze według starej podstawy. Tylko jak pisałem, różnice między starą podstawą a nową na poziomie podstawowym są małe. Co innego na poziomie rozszerzonym.
18 gru 20:38
Mats: W zadaniu 22 powinna być odpowiedź (B) czyli 6. Czyż nie?
21 gru 15:08
Mats: a, dobrze. już wiem dlaczego 5.
21 gru 15:49
gg: dlaczego w zadaniu 22 jest 5
29 gru 20:10
andrzej: zadan otwartych nie dacie ? :CCC
2 sty 18:38
Kasia: bo 4/5 nie jest liczba calkowita
4 sty 13:06
Kasia: nie dziala odpowiedz do zadania 23 komunikat not found
4 sty 13:07
gg: dziękuje za wyjaśnienia do zadania 22, ne zajarzyłam tych 4/5 ale już wszystko jasne
4 sty 14:28
gg: mogę prosić o dokładne wyjaśnienie zadania 30, ponieważ prawdopodobieństwo nie jest moją mocną stroną
4 sty 14:30
Jakub: @Kasia Rozwiązanie zadania 23 już dodane. @gg Kliknij ,,Zadanie 30'', aby zobaczyć rozwiązanie. Jak czegoś nie rozumiesz, to pytaj, ale w komentarzach pod nim, a nie tutaj. @andrzej Rozwiązania zadań otwartych i zamkniętych są już dodane.
4 sty 20:42
giru:
21 mar 04:41
karol: to nowa czy stara podstawa programowa?
7 kwi 15:18
karol: a ok juz widze odp wyzej,przepraszam
7 kwi 15:19