matematykaszkolna.pl
gauspn: Jakub − jak klikam w zadanie piąte otwiera mi się pusta strona z napisem "nie ma takiej strony".
5 cze 21:43
Jakub: Dzięki za informację, już poprawiłem.
5 cze 23:08
student: No to prostą maturkę mieliście.
11 cze 16:10
Piter: Jak oceniasz tegoroczną maturę Jakubie? emotka Moim zdaniem − sposoby wykonywania zadań łatwe, ale sporo liczenia, z paroma wyjątkami. Dla mnie zadanie 6 wydumane i nie do ruszenia, ostatnie, to ze zbiorami też mało typowe, mało kto z moich znajomych to zrobił (ja dałem radę). Zadanie 8 mogłoby być napisane inaczej, mogliby napisać iloczyn WSZYSTKICH cyfr w tej ośmiocyfrowej liczbie, dostałbym 4/4, a tak, myślałem, że chodzi im o to, że iloczyn dwóch ostatnich cyfr ma być równy 12... Pierwsze 3 zadania i dowód na a3 + b3 trywialne, a zadanie z ostrosłupem wymagało jedynie umiejętności sprawnego posługiwania się kalkulatorem =) Wszystko bezbłędnie poza z. 6 i 8, z których dostałem 0 pkt, i zgodnie z przewidywaniami dostałem 80% =)
30 cze 21:54
Święty: Miałem podobnie jak Piter − źle zinterpretowałem treść zadania 8. Też myślałem, że chodzi o iloczyn dwóch ostatnich cyfr... Co do matury, w moim odczuciu nie była skomplikowana, wyraźnie widać, że i w tym roku CKE powieliło ten sam schemat. Niektóre zadania może zbyt łatwe na rozszerzenie (1,2,3), w innych naprawdę sporo liczenia, a co za tym idzie − łatwo o błąd (4,5). Ogólnie matura z matematyki 2012 przyjemna − miałem 100% z podstawy i 86% z rozszerzenia
5 lip 21:39
ktos: ja miałam 100% z rozszerzenia i 98% z podstawy( heh ostroslup) matura byla latwa zreszta jak przez ostatnie kilka lat
10 lip 12:48
Egzaminator z Krakowa: leczcie sie
5 lut 11:26
cdsaf: ≥≥πΔΔΔΔΔΔΔ∼
8 mar 19:06
Łysy: Miejmy nadzieję, że w tym roku będzie podobny poziom.
20 kwi 10:59
dorotka : mialam 100% z podstawy i rozszerzenia głąby
22 kwi 19:01
SzukamBłedów: Jakies przewidywania co do tegorocznej matury?
22 kwi 23:07
sas: Dajcie mi ta mature w tym roku
4 maj 13:41
sawyer: Jutro sądny dzień, módlcie się za mnie
9 maj 19:57
Beata: trzymajcie za nas kciuki jutro emotka
9 maj 21:53
jaga: która według Was była łatwiejsza − rozszerzona z 2012 czy z 2013? chciałabym poznać opinie innych osób i stwierdzić czy progi na politechniki pójdą w górę czy jednak spadną...? i jak to właściwie jest z tym niżem demograficznym, jest nas mniej niż rok temu, a przez to rzeczywiście mamy większe szanse? emotka
13 maj 11:58
dziśprawdziwychcyganówjużniema: Z 2012 zadanie z planimetrii, stereometrii, dowód, były łatwiejsze, ogólnie z 2013 była trudniejsza, staram się oceniać bardziej obiektywnie. Zadanie z ciągami było na takim samym poziomie, pierwsze zadanie w obu przypadkach tak samo banalne, parametr − podobny poziom, wielomian − w obu przypadkach poziom taki sam, tylko w 2013 więcej liczenia, kombinatoryka, prawdopodobieństwo − również podobny poziom, chociaż w 2013 prawdopodobieństwo mniej schematyczne, uważam że w 2013 była trudniejsza.
15 cze 12:08