Gustlik: Jakubie, brakuje ostatniego zadania o pociągach. Mam nadzieję, że dopiszesz. Pozdrawiam
10 maj 02:50
kurzel: jest 2x zad 23
poza tym do 16 zadania mam jakos wiec chyba te 30 bedzie
10 maj 03:21
Jakub: Dzięki Gustlik i kurzel. Już poprawiłem.
10 maj 15:47
uczeń: Jakubie, w zadaniu 31 brakuje pary (6,7)
Odp . 17/46
Pozdrawiam
11 maj 13:16
uczeń: kiedy zostana podane odpowiedzi do 3 ost zadan
pozdrawiam
11 maj 18:48
Jakub: Już są
11 maj 22:15
Joanna: Wielki szacun , geometrię przerobiłam tylko z tobą Jakub , z matury 26 punktów , kocham ciebie
i matematykę KRÓLOWĄ
12 maj 00:18
tomek: Podstawa łatwa i przyjemna, po 1,5 h zrobiłem wszystkie zadania poza dowodem z trójkątem. Przez
resztę czasu próbowałem coś wymyślić, dlatego liczę na 98%. Natomiast rozszerzenie to zupełnie
co innego, trzeba było się nieźle namyśleć nad zadaniami.
12 maj 12:15
m: kiedy wstawisz rozszerzenie?
12 maj 21:17
Ktoś: Witam, tylko dzięki tej stronie napisałem prawdopodobnie maturę na około 70%.
Dzięki, trzymaj tak dalej.
13 maj 11:07
Jakub: @m
Przez najbliższe 1,5 tygodna nie będzie mnie przy kompie, ale później postaram się wstawić.
13 maj 18:06
szewa: Tylko dzięki tej stronie ok 70%. Dzięki wielkie Jakub
!
15 maj 19:29
angelika ;) : Mam problemy z rozwiazaniem zadan odnosnie mnozenia i dzielenia wyrazen wymiernych a mianowicie
tutaj mam przyklady :
a ) x +4
−−−−−−−−−−−−−−− * (2x−5)
2x−5
b . x−3
−−−−−−−−−−−−−−− * (x+5 )
x
2 − 25
c. x−7 * x
2 −36
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
x+6 x
2−14x +49
d. x
2 −16 : x
2 −4x
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
x
2 +3x x
2 −9
e. x
2 +3x+2 : (x+1 )
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
x
2 −3x −10 (x+2 )
Mógł by ktoś wytłumaczyć mi jak to rozwiazać i rozwiażać .Prosiłą bym z całego serduszka
ponieważ mam nie ciekawa sytuacje z matematyki
−−−−−−−−
20 maj 15:23
Paweł: Na forum zadankowe to daj
pozatym ja moge spróbowac wyjaśnić
Pisz jak coś
22 maj 15:31
___std_call___: Czy ma ktoś schemat oceniania tej matury? Tj. za co przyznają pkt. w zadaniach otwartych.
28 maj 13:46
Kotwbutach: Super strona! Najlepsza
14 cze 12:40
18 cze 11:28
Drako: 74% prawdę mówiąc liczyłem na więcej ale 3 miesiące temu temu taki wynik brałbym w ciemno
29 cze 09:29
ann: Hej, poprawialibyście matmę jeśli mielibyście 14pkt. ? Zaznaczam, że nie bardzo jestem orłem z
tego przedmiotu, ale widać coś tam napisałam.. Ciekawe czy poprawa będzie chociaż odrobinę
łatwiejsza ?
29 cze 15:10
Ola : Panie Jakubie 100 − krotne DZIĘKUJĘ
za pomoc w przygotowaniu do matury 2012. Pańska pomoc
okazała się dla mnie o wiele lepsza niż tradycyjne korepetycje z których zrezygnowałam i
zaczęłam przygotowywać się do matury rozwiązując zebrane zadania z tej strony.Mój wynik nie
jest jakiś zachwycający (42%), ale dla mnie jako kompletnej antymatematyczki od okresu
podstawówki jest sukcesem. Dzięki tej stronie nie jestem w gronie 15% tych co nie zdali.
Dziękuję jeszcze raz. Polecę tę stronę wielu osobom obiecuję
PS: W najbliższym czasie postaram się przekazać na Pana konto jakąś sumę na opłatę za serwer.
Pozdrawiam
29 cze 18:26
ka: dzieki panu zdalam
29 cze 22:48
matura2012: Dziękuję.
30 cze 11:07
Barambuda: αβγδπΔΩ∞≤≥∊⊂∫←→⇒⇔∑≈≠ dobrze napisałem czy nie ?
30 cze 19:12
Domino: Panie Jakubie (mam nadzieję, że Pan to przeczyta), pragnę Panu podziękować za tę stronę.
Matematykę zaniedbywałem od samej podstawówki, im wyższy poziom edukacji tym − co oczywiste −
większe braki i walka, często nieczysta o ocenę dopuszczającą. Poprawiałem już cały rok w
sierpniu oraz dwukrotnie pierwszy semestr. Mimo to, choć bałem się matematyki wierzyłem, że te
30% na maturze jakoś zdobędę, że może będę dobrze strzelał, nauczę się najprostszych rzeczy i
jakoś to będzie. Nie było. W 2011 roku oblałem otrzymując 12 punktów. Nie poddałem się bo
jestem człowiekiem upartym. Stwierdziłem, że muszę dokładniej przyjrzeć się poprzednim maturą,
bo są one podobne. Próbowałem zestawiać sobie zadania działami − podobnie jak Pan. Cóż jednak
z tego skoro patrząc na rozwiązania na różnych stronach, w głowie mnożyły mi się pytania. Aż w
końcu wszedłem na tę stronę, przyjrzałem się jej i stwierdziłem, że najbardziej mi odpowiada.
Przejrzyście, krok po kroku wszystko wyjaśnione(...) Dzień przed maturą (majowa roku 2012,
dopiero zdawałem) byłem pewien tego, że zdam, chciałem, żeby to było już, żeby usiąść i pisać,
rozpierała mnie energia można by rzec(...) Otrzymałem 50%. Moi matematycy jeśli się dowiedzą,
pomyślą, że to fuks. Ale to Pan Jakub i jego matematyka.pisz.pl . Jeszcze raz wielkie dzięki!
P.S. widzę, że ktoś chce wpłacić coś na serwer, myślę, że tyle możemy zrobić dla tego Wielkiego
człowieka, co ja mówię, dla siebie bo dzięki tej stronie zdaliśmy! Doliczajmy więc na zgrzewkę
piwa!
1 lip 00:42
daga2012: DZIĘKI MISTRZU ZA TĄ STRONĘ I CZAS POŚWIĘCONY NAM .
40% to było moje marzenie a ono się spełniło dzięki Panu.
Dziękuję
!
PS DLA POPRAWKOWICZÓW : NIE PODDAWAJCIE SIĘ TYLKO WALCZCIE A NA PEWNO WAM SIĘ UDA. TA STRONA
DZIAŁA CUDA .
TA STRONA+ 4GODZ TYG+MOBILIZACJA ( od czasu do czasu kory)=sukces
w pods=niedojeby z matmy
w gim=niedojeby matmy
w tech=o niebo lepiej z matmy+ strona
8 lip 20:07
Andzia: Mam pytanie, może mi ktoś wyjaśnić dlaczego 9* (5−3) +12 +18+5+37= 701 Bo ja nie rozumiem
czemu. Pomożcie...
11 lip 03:23
Andzia: mi wyszlo 144 chyba dobrze
11 lip 03:23
Karoluśkaaa;): MAM PYTANKO
Jakubie czy umiescisz mature z poprawki sierpiowej tego roku ..?
21 sie 13:55
ccc: Kiedy dodasz maturę poprawkową
?
21 sie 14:53
Hugo Moreno: Właśnie Panie Jakubie
21 sie 15:15
ccc: Tylko u Ciebie można liczyć na prawdziwe odpowiedzi kiedy będzie matura z maty ?/
21 sie 17:35
dgreg: Prooomimy
21 sie 20:22
Jakub: Postaram się wkrótce dodać.
21 sie 21:55
ccc: Oby jak najszybciej
22 sie 08:51
ccc: Proszę o pomoc bo nie wiem czy zdałam czy w zad 15 z matury poprawkowej mogą być 2 odp poprawne
proszę pomocy brakuje 1 punkt Jakub pomocy
22 sie 13:21
ccc: wie ktoś co z tym zadaniem czy będą liczone dwie poprawne odpowiedzi
?
22 sie 13:43
tomek: Nie mogą być 2 odpowiedzi poprawne, bo na pierwszej stronie arkusza jest tekst, że 'w zadaniach
zamkniętych wybierz jedną odpowiedź'
22 sie 14:34
ccc: Wiem ale pasują dwie pomocy sprawdźcie bo ja już wariuje
22 sie 15:07
Radek: w 15 zadaniu tylko odpowiedź "A" pasuje.
22 sie 15:43
Giercyk: Witam.
Jak obstawiacie jaki poziom matury z matematyki w tym roku będzie?
Będzie łatwiej niż w 2012 czy trudniej?
Pozdrawiam
5 maj 00:12
Kev: Mówiło się w kuluarach że sporo osób nie zdało w zeszłym roku więc w teorii powinni zrobić
nieco łatwiejszy, ale jak będzie w praktyto okaże się już pojutrze.
6 maj 03:16
Joanna : Gdzie sa odpowiedzi nie moge odszukac
18 mar 12:24