matematykaszkolna.pl
kibix: brakuje mi tu przypomnienia ze n nalezy do naturalnych
14 lis 19:13
QbisieQ: nigdzie nie jest powiedziane że n musi należeć do naturalnych, zauważ że w drugim przykłacie n wcale nie należy do naturalnych tylko do całkowitych i w niczym to nie przeszkadza
14 gru 22:32
QbisieQ: sorry, moj błąd, tam jest (−n) wiec chyba masz racje z tymi naturalnymi, sam nie wiem
14 gru 22:34
Jakub: Dopisałem. Litera n oznacza liczby naturalne bez zera.
14 gru 23:43
pisz.pl: a jaka jest roznica ze cos jest zbiezne np. tam do 0 albo jak mamy obliczac granice? jezeli zbieznosc to nie to samo co granica to czym sie to rozni?
29 gru 18:41
pisz.pl: a ze szeregami i chyba ze sumami tak (znaczek ∑? to tylko sie oblicza to co jest tutaj na stronie czy jakies jescze bajerki trza umiec, ? bo jak wiesz w ksiazkach jest tam ful f od x , f od czegos tam , ja nie wiem jak mam ruszyc, a tutaj jak obliczam granice jest ok. dostaje przyklad na lekcji ktory pachnie rodem z ksiazkowej teori, no i zonk, czy tutaj po prostu pominąłeś to jak rozkminic teorie zeby zalapac co jest co i potem zabrac sie za obliczenia tylko po prostu zaczales liczyc tak sorki ze sie tak dziwie ale tutaj licze i jest luzik ale na studiach te szeregi, funkcje to jest kosmos jakis, jak zapoda jescze z logarytmami to ludziom slabo sie robi, z lekcji purpurowi wychodza a kolos 12 stycznia , Jakub plis daj jakas rade, albo nawet linka ( wiem ze mozesz nie miec chceci czy cos, ale Ty jestes nauczycielem i wiem ze umiesz a nie jakies niesprawdzone osoby) czy cos gdzie to mozna po ludzku zakumac bo cos ciezko widze przyszlosc, wogole git stronka , cale lo to pisz.pl
29 gru 18:51
monika , wrocław : Jesteś super emotka bardzo mi pomogła ta stronka w zrozumieniu granic ciągów i funkcji! Dobrze , że są tak pomocni ludzie jak Ty emotka
18 sty 20:50
keane: Przyłączam się do apelu pisz.pl Wszystko jest super, nadążam za tym co Ty tutaj liczysz. Ale jak na kolokwium z granic dostałem przykład z logarytmem lub pierwiastkiem, to już tak wesoło nie było
13 lut 18:45
milosznick: @keane Wiesz, miałem to samo, policzyłem banalny przykład i myślałem że, na koło można iść.. Potem mnie olśniło: trzeba się najpierw PODSTAW MATEMATYKI nauczyć: −potęgowanie i pierwiastkowanie −logarytm i funkcja wykładnicza −trygonometria najlepiej to zacząć od działań na ułamkach,wielomiany,wyrażenia wymierne... Jak ktoś widzi liczbę e to ma pietra, a jest to tak naprawdę prosta i bardzo ciekawa stała (podstawa logarytmu naturalnego). Opisuje np: rozrost roślin, granicę zysku z lokaty gotówkowej... Pozdrawiam i powodzenia
16 sty 02:39
Krystian: an= n(2/3)n + (3/4)n Czy ktoś podpowie mi z której strony mam to ugryźć?
20 sty 13:30
baba: Jakub, gratulacje! Długo się pracuje nad taką stronką, aby wszystko grało? Podziwiam
17 lut 19:20
Jakub: W sumie już z pięć lat ją rozwijam. Szybko ten czas zleciał emotka
17 lut 23:58
Darased: DLACZEGO w tych przykładach jest: limn→ 1= a limn→ 1/1=0 czy to nie jest błąd, przecież 1/1=1
18 lut 14:22
Jakub: Skąd wziąłeś limn→ 1 = ? Tego nie ma na poprzedniej stronie.
18 lut 22:17
Ogon: W ostatnim przykładzie w tabelce zamiast powinna być jedynka (drugi wiersz, ostatnia kolumna)
1 mar 17:35
GRyszard: Znalazłem mały błąd. W ostatnim przykładzie w dolnej części tabelki na końcu jest znak nieskończoności, a powinno być 0. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc emotka
1 mar 21:42
Ogon: GRyszard racja, mój błąd, sorry tępy chyba jestem, też myślę że 0 emotka
2 mar 18:31
Jakub: Dzięki, już poprawiłem.
3 mar 16:44
stanislaw10112: w drugim przykładzie wartością funkcji jest (−n),więc w tabelce w dolnym wierszu winno być (−n) zamiast n.
14 lut 10:43
Jakub: Racja. Dzięki, już poprawiłem.
24 lut 19:56