matematykaszkolna.pl
Patt: Jakubie, jak oceniasz maturę tegoroczną ? Oba poziomy.
5 maj 19:25
Maturzysta: podstawa zaj****/bardzo łatwa... <90% to hańba. rozszerzenie zupełnie inna bajka... powyżej 70% trzeba było się wykazać wiedzą...
5 maj 20:10
Ja: Matura była ok, ale dlaczego taka różnica poziomów w porównaniu z arkuszami z ostatnich lat? to niezbyt sprawiedliwe
5 maj 20:23
kubao: Zgadzam się, CKE mogła zapodac chociaż jakąś maturą próbną z rozszerzenia, a tu takie bagno... Próbne z: OPERONU prosta, matury od 2008 do 2010 też. Przypuszczałem, że podniosą trochę poziom, ale aż tak? Muszę przyznać, że jak na rozszerzenie to był chyba odopwiedni 'level' tylko dlaczego jest aż taka różnica między dzisiejszym sprawdzianem a chociażby zeszłorocznym?!
5 maj 21:06
Linka: Też się zgadzam, jest duża różnica pomiędzy tegorocznymi zadaniami a tymi z 2010. Rozszerzenie rok temu było dużo prostsze!
5 maj 21:30
Tes: To rozszerzenie to była jakaś kpina w porównaniu nawet z arkuszami od 2001 roku. =/
5 maj 21:38
Jakub: Podstawa na przyzwoitym poziomie, bez nadmiaru banalnych zadań. Rozszerzenie solidnie trudne. Wszystkie zadania trzymają jednakowy wysoko poziom. Mi się ta matura podobała emotka
5 maj 22:29
Tomek: A mi się wydaje, że matura nie była bardzo trudna. Podobna do tych z poprzednich lat. Nie rozwiązałem 3 zadań a tak to wszystkie na prawdopodobnie full pkt. I muszę podziękować tej stronie bo bardzo mi pomogła w przygotowaniach emotka DZIĘKI !
9 maj 00:00
Tomek: Kiedy beda rozwiazania?emotka
9 maj 00:31
ADAM: Co myślicie, w zadaniu 3 za 6pkt z równaniem kwadratowym miałem wszystkie dobre załozenia itd. ale w odpowiedzi mam tylko jeden przedział (2,3) a trzeba było dwa . Ile mogą mi za to odjąć pkt?
9 maj 19:54
Jakub: Za jakiś czas dodam rozwiązania. Nie ma pośpiechu, bo są one już na różnych stronach.
9 maj 21:36
majk: 1pkt ci za to poleci.
11 maj 01:27
dddd: i tak oto niezdałem rozszerzenia
11 cze 13:05
ADAM: 60% roz 92% pods Dziękuje Jakubie za pomoc w osiągnięciu− jak na klase humanistyczną i nie za prostą mature R− swojego celu. Powodzenia w dalszym rozjaśnianiu tajemnic MATEAMTYKI kolejnym łaknącym wiedzy ludziom. 3się=)
30 cze 01:44
Laik: Podstawowoa 92% Rozszerzona 40% Fiza rozszerzona 64% Oj gdzie ja sie dostane :S mogłem z matmy sie pouczyc bo średnia była 45,5% więc jest słabo
30 cze 13:49
ancymon: dziekuje autorowi strony oraz osobom udzielajacym sie na forum emotka wszyscy dolozyli sie do wg mnie dobrego po klasie humanistycznej wyniku 74 %
30 cze 16:44
essh: Jakubie ! jestes PRO emotka 4 miesiące... od poziomu ok 50% z podstawy (technikum) i mata podstawowa 96% rozszerzona 60% emotka nic więcej nie musze dodawać jesteś genialny ! emotka dziękuję
30 cze 20:12
krychu: miałem 76%(rozsz) ... między innymi dzięki tej stronie , ponieważ tutaj poznałem podstawy
7 lip 11:29
Olcia: nie wiem czy ktos tu zaglada o tej porze ( czyt. sierpien), ale nie zaszkodzi zapytac.. emotka czy w rok (do maja od dzis) mozna opanowac material z zakresu roz mat na dobrym lub bdb poziomie? jak sadzicie? emotka
7 sie 17:33
quicker: Panie Kubo! Może jakieś mądre rady dla maturzystów rozszerzonych 2012? Czy są już jakieś prognozy, wskazówki, co może pojawić się w przyszłym roku albo co jest najbardziej prawdopodobne? Wiem, że trudno to przewidzieć, ale na pewno ma Pan już jakieś osobiste odczucia, wrażenia z tym związane emotka A tak w ogóle to cudo, że CKE się wreszcie obudziła i poziom rozszerzony jest w następnym dniu po podstawowym
26 sie 15:27
Jakub: Dzięki za info, że poziom rozszerzony jest dzień później. Sprawdziłem i masz rację. Wiele osób było już zbyt zmęczona, gdy tego samego dnia musiała zdawać poziom rozszerzony. Trudno mówić o przeczuciach, jeśli chodzi o zadania w przyszłym roku. Może będzie trudniejsze równanie lub nierówność wielomianowa, równanie trygonometryczne. Z prawdopodobieństwa może być zadanie wykorzystujące wzory na wariacje lub kombinacje. Ciężko z tym przewidywaniem, poza tym to niebezpieczna zabawa, bo jak się pomylisz ... emotka
26 sie 16:43
przecietniak z lo: ile mniej wiecej czasu trzeba poswiecic na dobre przygotowanie do matury? i jak ono powinno wygladac?..oprocz codziennego rozwiazywania szkolnych zadan.... rozwiazywanie starych matur? jakis zbiorow?
6 sty 21:35
Możesz tutaj dodać komentarz do strony 2995. Napisz czego nie rozumiesz lub co byś zrobił(a) inaczej. Nie pisz jednak zadań do rozwiązania. Od tego jest forum zadankowe.
αβγδπΔΩinnerysuję
Φεθμξρςσφωηϰϱ
±
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^252
2^{10}210
a_2a2
a_{25}a25
p{2}2