Grzesiek: Kiedy zostaną udostępnione rozwiązania reszty zadań z tego arkusza?
24 wrz 19:19
Jakub: Każdego dnia dodaję 1−2 zadania.
25 wrz 16:11
Piotr: Dodajesz rozwiązania matury 2010 poprawkowej, Jakub? Ale gdzie? Boja nie umiem tego znaleźć
![emotka](emots/1/smutny.gif)
PIOTR
29 wrz 21:54
Jakub: Klikaj niebieskie "Zadanie **" na poprzedniej stronie. Zamknięte są już wszystkie zrobione, a
otwarte dwa.
29 wrz 23:58
mac: A do matury poprawkowej z matematyki rozszerzonej też masz Panie Jakubie dostęp?
![emotka](emots/1/wesoly.gif)
z tego co
się orientuje matura poprawkowa podstawowa z matematyki miała nie iść do publicznych portali
typu (mwroclaw, mlodz itp.) bo cke uważało, że przyda im się to do ćwiczeń, czy tam do czegoś
innego − nie wiem czy to do końca prawda bo tutaj akurat jest a w wersji .pdf nie mogłem
znaleźć w internecie.
Pozdrawiam
30 wrz 20:41
1 paź 00:37
3 paź 08:01
Mateusz: Panie Jakubie, powiem krótko − JEST PAN WIELKI! więcej się nauczyłem matematyki rozwiązując
zadania z pana strony niż na lekcjach matematyki w swojej szkole. Dziękuję PANU! PS. jutro
piszę próbą maturkę i czuję że będzie dobrze. Dzięki panu. POZDRAWIAM.
4 kwi 03:35
invisible: A gdzie sa odpowiedzi do tych zadan bo znalezc nie moge
18 kwi 11:34
Jakub: Klikaj niebieskie np.
> > Zadanie 5
18 kwi 18:38
Przemo: Panie Jakubie czy to prawda, że matura poprawkowa będzie łatwiejsza od tej którą pisaliśmy w
maju 2011? Zabrakło mi tylko 3 pkt do zdania matury
30 cze 23:52
Jakub: Trudno powiedzieć. Można gdybać. Jeżeli co piąty maturzysta nie zdał matury z matematyki i
powszechnie się mówi, że była ona za trudna, to poprawkowa powinna być łatwiejsza. Tylko
czasami jest tak, że to co się wydaje łatwe egzaminatorom, nie jest takie proste dla
maturzystów. Zobaczymy ...
11 lip 00:40
Przemo: Ktoś mi powiedział nie dawno, że egzaminatorzy to nie maszyny powinni mieć serce i dodać te 3
pkt.
16 lip 22:45
Aneta: teraz będę pisać poprawkę z tegorocznej matury i właśnie obawiam się że nie dadzą nam
łatwiejszej, mi zabrakło tylko dwóch pkt:( ale dzięki tej stronie naprawdę wiele się
nauczyłam i mam nadzieję że jakoś mi to pójdzie w sierpniu.
3 sie 13:36
Artur: Zadanie 27 jest źle rozwiązane. Powinno być: (x−3)(x+√2)(x−√2)
30 kwi 13:30
Jakub: Nieprawda. Nie możesz rozłożyć x2+2 na (x+√2)(x−√2), bo wzór a2−b2 = (a−b)(a+b) jest na
różnicę kwadratów, a nie na sumę, jak jest w x2 + 2.
30 kwi 16:13