matematykaszkolna.pl
lubiąca tą stronę: wykres moim zdaniem jest zrobiony niepoprawnie. powinien się zaczynać pod osią x a nie nad jak jest narysowane (ponieważ był przed postacią iloczynową znak minus, co oznacza, że zaczynamy tak jakby od tego co jest poniżej zera czyli poniżej osi x). Tak mi się wydaje...
14 lis 00:14
zakochana w matmie: wykres zaczynamy rysować od prawej strony. przed nawiasem mamy minus wiec zaczynamy od dolu. krotności są nieparzyste wiec wykres przecina oś za każdym razem.
22 gru 23:33
Jakub: dokładnie tak zakochana w matmie.
23 gru 16:24
Ky$: baaardzo ładnie xD
24 lis 18:52
Piotrek: Wykres powinien być od narysowany od prawej strony od dołu, ponieważ liczba jest ujemna.
15 maj 21:32
Krytyk: Uczył Marcin Marcina..., kiedy wyjdziecie z polskiego grajdoła!? Nie widziałem NIGDZIE na świecie oznaczenia przedziału domkniętego za pomocą nawiasu ostrego...MIĘDZYNARODOWA NORMA ISO nie pozostawia żadnej watpliwości co do stosowania w tym przypadku nawiasu kwadratowego...
11 sie 13:48
Jakub: Tak się już u nas przyjęło i trudno mi akurat na tej skromnej stronie to zmieniać. Warto jednak wiedzieć, że na świecie jest inaczej, więc dzięki. Jednak z tym polskim grajdołem to przesadziłeś. Słyszałeś kiedyś, aby Anglików ktoś namawiał, aby porzucili swój angielski grajdoł i zaczęli jeździć prawą stroną
11 sie 17:41
Iks: Więc jak z tym wykresem, bo wg mnie również powinien być narysowany od odłu z lewej strony ze względu na "−" z przodu. Wówczas zmienia sie również odpowiedź, czyż nie tak?
27 paź 13:26