Tomasz: Witam, nie rozumiem w jaki sposób przykład piąty od dołu został rozwiązany ... czy mógłby mi to
ktoś wytłumaczyc kroczek po kroczku ?
8 wrz 23:25
Jakub: @Tomasz
Na początku korzystam ze wzoru k * loga x = loga xk i mam log5 * log510 = log510log5
Następnie korzystam ze wzoru alogax = x i mam 10log5 = 5 ( ponieważ log5 = log105 )
16 wrz 17:23
Wielki FAN: STRONA JEST ŚWIETNA!, DZIĘKI TOBIE INACZEJ WIDZE PRZYSZŁOŚĆ! haha JESTES ŚWIETNY
Tylko mam takie pytanie jeszcze jak zrobiłeś te log5 * log
2 10 jak to dalej zrobiłeś nie
mogę zrozumieć. fajnie jakbyś wytłumaczył mi. Ale i tak jesteś wielki co robisz, dzięki
tobie wiele ludzi będzie miało inne życie. np ja haha, teraz wierzę że zdam mautrę i szkołę
24 gru 12:53
Jakub: Dzięki "Wielki FAN". Przeczytaj komentarz wyżej.
1 sty 14:18
Wielki FAN: no dzięki teraz to rozumiem, bo ten log5 mnie zmylił haha, sorry że tak piszę jak jakiś psycho,
ale naprawdę jestem ci wdzięczny, nie wiem czym się zajmujesz ale powinieneś uczyć za wielką
kase, jesteś jedynym który tak zaje*iście opisał matematykę, powodzenia i jeszcze raz dzięki.
6 sty 13:27
ciekawy: Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego w ostatnim przykładzie odejmowanie logarytmów zostało
wykonane przed dodawaniem?! Czyżby w logarytmach nie obowiązywała zasada kolejności
wykonywania działań gdzie dodawanie jest przed odejmowaniem?
15 kwi 17:48
Luiza: Dziekuje! Zrozumiałąm logarytmy,co ja mówie,rozumiem wszystko co piszesz na swojej stronie!
Powinienes dostać Nobla,dziekuje jeszcze raz
19 kwi 20:55
Ed: Nobla raczej dostaje się za coś innego

. Fakt faktem strona świetna. Pozdrawiam.
28 kwi 21:09
Lenny: Dziękuję!
28 kwi 21:55
mati7: też nie rozumiem ostatniego zadania wydaje mi się że powinno się odjąć a potem dodać...
3 maj 16:08
Jakub: Właśnie to zrobiłem mati7 najpierw odjąłem dwa pierwsze logarytmu, korzystając ze wzoru
logax − logay = logaxy, a następnie dodałem korzystając ze wzoru
logax + logay = logaxy
3 maj 17:40
olo: jaka zajefajna strona jeszcze godzine temu nie kumalem nic z logarytmow a teraz normalnie
smigam mam nadzieje ze beda na maturze i punktacja bedzie spora za ich rozwiazanie
4 maj 22:07
GoHa: a w ostatnim przykładzie nie powinno być najpierw dodawanie a dopiero potem odejmowanie? wtedy
wynik wynosiłby 7/18.
29 lip 09:41
Jakub: Nie możesz dodać log23 do log26, ponieważ przy log23 stoi minus. To tak jakbyś zrobiła
napisała −4+9 = −13, co jest oczywiście błędne, bo −4+9=5.
29 lip 17:17
Kaśka: nie jestem pewna ale chyba w przykładzie 4 od dołu jest mały błąd
= loga
4(
13)
2 zamiast loga(
13)
2
11 sie 10:42
Jakub: Dzięki Kaśka, już poprawiłem.
13 sie 16:30
Kuba: Co do tego przykładu log5 * log5 10 to czy taki wzór jest prawidłowy? loga b * logb a = 1
22 lis 21:20