majunia9090: TA strona bardzo mi pomogła jednak nie znalazłam na niej jak z wykresu funkcji y=f(x) po
odczytaniu punktów przecięcia wykresu z osiami znaleźć wzór funkcji w postaci ogólnej,
kanonicznej i iloczynowej... jeśli można to proszę uzupełnić stronę o te informacje...
Będę wdzięczna
20 paź 11:19
Jakub: Dałem przykładowe zadanie na znalezienie wzorów funkcji kwadratowej ze współrzędnych punktów
przecięcia wykresu z osiami układu współrzędnych.
22 paź 17:20
as: szkoda, że nie ma rozwiązań...
7 maj 11:59
Jakub: Klikaj niebieskie > > na poprzedniej stronie, aby zobaczyć rozwiązania.
7 maj 22:18
paula : Nie no super... juz cos powoli czaje
22 lut 18:58
ela: Witam! Pomóżcie.Funkcja kwadratowa przyjmuje największą wartość 3,2 a zbiorem rozwiaząń
nierówności f(x) jest przedział (−5,3). Wyznacz wzór w postaci ogólnej
30 lis 09:08
Karolina: Jeśli zbiorem wartości funkcji kwadratowej jest przedział (−
∞;3) to jak wygląda wzór takiej
funkcji? Będę wdzięczna za pomoc
2 maj 11:44
Jakub:
Sam przedział wartości to za mało danych. Narysowałem jedynie przykład wykresu funkcji
kwadratowej, która ma zbiór wartości (−
∞,3>.
2 maj 15:41
Rere12: napisz wzór funkcji kwadratowej mając dane jej miejsca zerowe x1=−6 a x2=−3
rozumiem ze trzeba z postaci iloczynowej skorzystać jednak skąd mam znalezć współczynnik a
wychodzi mi tylko y=a(x+6)(x+3)
17 lip 18:15
Jakub: Musisz w treści zadania mieć coś jeszcze podane, bo tylko z miejsc zerowych nie znajdziesz
wzoru funkcji.
17 lip 22:26
Rere12: no też mi sie tak wydawało jednak treść jest dokładnie taka jak napisałam może ma zostac w
postaci y=a(x+6)(x+3) innego wyjscia nie widze dzięki za utwierdzenie mnie w moich
przekonaniach
18 lip 09:54
czechu26: Byłbym wdzięczny za rozwiązanie:
Wyznacz zbiór funkcji f(x)=a(x−b)2 , wiedząc, że funkcja ta jest malejąca w przedziale (−∞;
2>, rosnąca w przedziale <2;∞) i że do jej wykresu należy punkt (−1, 6).
29 maj 20:31
Kasia: Ta strona jest beznadziejna
dzięki niej nie umiem matematyki
Dziękuje z poważaniem Kasia
1 kwi 11:14