matematykaszkolna.pl
Kulka: Jestem pod wrażeniem tej strony, wszystko jest bardzo klarownie opisane. I chyba wreszcie zaczynam ( no lubić to za duże słowo ) tolerować matematykę. Dzięki Jakubie!
13 kwi 20:12
Ray: Dokładnie bo jesli o mnie chodzi to wole przysiasc przed komputerem i sam rozwiklac jakis dzial niz siedziec w szkole i nic nie pojmowac z tego . Zreszta jeszcze te filmiki na youtube opisujace wszystko krok po kroku fajna sprawa . Gdybym wczesniej wiedzial tylko ze cos takiego jest . Dzięki Jakubie pozdrawiam
19 kwi 16:16
nieukjestem: takie małe pytanko z wiedzą z tej całej strony mógłbym podchodzić do matematyki rozszerzonej ?
22 maj 20:59
Jakub: Jeśli chodzi o maturę rozszerzoną to potraktuj tą stronę jako wstęp do nauki. Nic nie zastąpi dobrego zbioru i setek samodzielnie rozwiązanych zadań (albo chociaż prób rozwiązywania).
24 maj 16:44
skracanie: a np. jak mam 6k2+12k+6 to jak skróce przez 6 to moge napisac tak?: k2+2k+1 czyli (k+1)2 czy musze napisac 6 przed cala funkcja kwadratowa? 6(k2+2k+1) jak to jest z tym skracaniem/
4 sty 15:46
Jakub: Jeśli chodzi o skracanie, to zależy od zadania. Równania i nierówności np. 6k2 + 12k + 6 = 0 /:6 6k2 + 12k + 6 < 0 /:6 możesz podzielić przez 6, bo to nie zmienia wyniku. Jeżeli masz jednak funkcję f(x) = 6k2 + 12k + 6 i liczysz współrzędne wierzchołka, to nie wolno dzielić przez 6, bo wtedy otrzymasz zupełnie inną funkcję f(x)=k2+2k+1 o innym wierzchołku. Najlepiej przyjąć zasadę, że jak nie jestem pewny, to nie skracam.
17 sty 16:53
Max: kurcze mam problem jak nauczyc sie szybko matmy na mature
8 gru 18:38
Adam: Jestem niezmiernie wdzięczny autorowi strony za umieszczenie tak klarownych wyjaśnień poszczególnych działów matematyki w internecie.
14 maj 23:10
lovlovlov: Jakub kocham cie
29 maj 19:13
lovelas: te równania są dziwne trzeba je niszczyć
23 lis 09:56
Kasia : Ja niestety nic nie rozumiem jestem ciężkim przypadkiem
10 cze 00:57
grzegorz:
24 sie 21:01