Mycha: na prawde to jest material ze studiow?! Oczom nie wierze... Nie ma tu pomylki? Jak dla mnie to
nawet na maturze podstawowej powinni to znac...
11 paź 14:22
12 paź 13:01
DamQ: Kwantyfikatory są na maturze rozszerzonej, więc powinno być oznaczone kolorem brązowym, a nie
czarnym.
16 paź 13:24
DamQ: Po dokładnym zapoznaniu się z tematem, wycofuje się z tego stwierdzenia. Aczkolwiek szkoda, że
logika nie jest tak powszechna
27 paź 20:22
Arysto: Szkoda, logika jest super.
23 lis 12:14
Sylwia: Kwantyfikatory miałam w 1 klasie liceum. Z tego i praw De Morgana pisałam klasówke. To wcale
nie jest materiał ze studiów. W podręcznikach do liceum to jest. No przynajmniej w moim...
27 lis 01:13
ijac: jest w podręcznikach do liceum, ale, przynajmniej w moim, jest oznaczone jako nieobowiązujące
na maturze
8 gru 22:16
Jakub: Nauczyciele często korzystają z już nieaktualnych (niezgodnych ze standardami) podręczników. Po
prostu się przyzwyczaili. Mogą tak zrobić, bo standardy maturalne to minimum i samo CKE
zachęca, że jak można to należy wprowadzać to wiadomości dodatkowe na lekcjach. Jednak matura
będzie obejmowała tylko to, co jest w standardach.
9 gru 16:57
kwantyfikatory: ale na studiach inne oznaczenia sie stosuje, na ukw to tylko jest tak ze dla każdego to jest
twoje istniej do gory nogami z pozioma kreska, a istnieje to twoje dla kazdego do gory nogami,
żaden wykładowaca ani nauczyciele na ćwiczeniach nigdy nie pisali inaczej,
tylko powiedzieli przy omawianiu tematu ze sa rozne oznaczenia, które wlasnie znajdziemy w
ksiazkach ale wybieramy jeden sposob i tego sie bedziemy trzymali
3 sty 19:50
Jakub: Zgadza się. Istnieje też inny zapis kwantyfikatorów.
Odwrócone w pionie "A" znaczy "dla każdego x ... ".
Odwrócone w poziomie "E" znaczy "istnieje x ..."
Więcej tutaj
http://pl.wikipedia.org/wiki/Kwantyfikator.
To zależy od studiów, na jednych stosują moje oznaczenia, na innych twoje.
Nie ma ogólnie przyjętej zasady.
3 sty 20:41
Przemek: Na studiach kwantyfikatorow uzywa sie tak, jak w szkole sredniej dodawania.
7 sty 14:21
math: to banalne, powinno być w gimnazjum, mniej by się pisało w zeszytach, albo najlepiej i
przystawanie
19 sty 18:04
LaBruja: Hmmm... Kwantyfikatory i prawa de Morgana przerabia się w 1 klasie liceum i to w pierwszym
dziale (na poziomie podstawowym)
Na prawdę nie ma tego na maturze?
22 sty 14:21
dev: U nas w średniej czegoś takiego nie było, dopiero na studiach się z czymś takim spotkałem.
21 paź 02:10
licealistka: Kwantyfikatory bierzemy w 1liceum na humanie
30 wrz 15:43
student: Jest to materiał ze studiów, przekonałem sie na własnej skórze
Niektórzy mieli to w liceum,
ale wynikało to tylko z dobrej woli nauczyciela, materiał ten obowiązuje na studiach
11 paź 18:04
dominik04u: ∀(x>0) ∃(y∊R) (x2+y2=4 ⋁ y=√x−1)
Jak będzie wyglądało zaprzeczenie bez użycia symbolu negacji (~) ?
25 paź 17:46
maniaangelo: czytajac komentarze juz sam nie wiem, Czy te kwantyfikatory beda na marzurze rozszerzonej, bo
juz skonczylem nauke a bd pisal rozszerzona i nie wiem czy moge sie ich spodziewac?
10 sty 15:17
deww: ja miałem to w pierwszej klasie liceum, to ma być materiał ze studiów?
9 sty 18:18
bumcykcyk: to jest materiał na studia. na maturach tego nie będzie aczkolwiek dobrze jest się umieć tym
posługiwać do udowadniania tw. materiał na studiach nie jest dobierany ze względu na
trudność... na studiach uczysz się rzeczy które będziesz wykorzystywał w swoim zawodzie(inz)
czy tez w pracach naukowych( mgr./ dr. itd.). jak chcesz mieć trudne zagadnienia z matmy to
idź po prostu na matematykę, zrób ciekawy doktorat, zacznij wykładać, samemu pracować nad
twierdzeniami i po sprawie. aaa i jeszcze jedno dzieciaczki. mimo pozorów, na dobrych studiach
to co tutaj jest na tej stronie to nic. zajrzyjcie sobie do pierwszego lepszego podr.
akademickiego i wtedy pomyślcie ile pracy jeszcze przed wami. pozdrawiam
21 wrz 17:17