tom: jaki jest wzór na Obwód trapeza prostokątnego?
22 sie 19:01
ICSP: a+b+c+d gdzie a,b,c,d są bokami.
22 sie 19:02
krystek: Tom ,pomyśl ,że masz działkę i chcesz ją ogrodzi to ile m siatki musisz kupić (bez odl bramy)?
22 sie 20:18
tom: a wzor na wysokość trójkąta równoramiennego?
22 sie 21:57
misia: h=a√32
22 sie 22:05
krystek: I co jeszcze wymyślisz. Takiego wzoru nie ma , a może miałeś na myśli RÓWNOBOCZNY?Niczym na j
polskim ,co autor miał na myśli?
22 sie 22:06
krystek: A misia skąd ma ten wzór?
22 sie 22:06
misia: aa rownoramiennyego to h=√b2−13a2
22 sie 22:07
misia: mis ie [pomtlilo te wzor na wys rownoboczny : h=a√32
22 sie 22:08