matematykaszkolna.pl
Wzory na maturę... ayo: Kochani, z "okazji" zbliżającej się jutrzejszej poprawki, najlepiej jakie wzory wypisać sobie na ściągawce? Może i to głupota, bo mamy przecież tablice matematyczne, a ściagi mieć przy sobie troszkę lipa, bo mogą nas wywalić, ale co "na chłopski" rozum najlepiej sobie napisać żeby czuć się"bezpieczniej" i w łatwiejszy sposob sobie pomoc. Wiem po sobie, że ze stresu w tablicach matematycznych czasem nie umiem się odnaleźć, a to zapomnę jak się co robi i tu jest mój najwiekszy problem. Strasznie się stresuje tą poprawką, że jak otworzę arkusz to nie rusze nicccc... Co na maturze może się pojawić i jaki najlepiej mieć do tego wzór. Wiem też, ze przeciez jasnowidzami nie jesteście, ale zapytać nie zawadzi... Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam emotka
22 sie 16:42
z: funkcje trygonometryczne przynajmniej ja poczuelm taka potrzebe wzory na liczbe przekatnych, scian, krawedzi.. okrąg wpisany, opisany wzory '/skrocone/ z graniastosłupów, ostronslupow te ktorych brakuje blad wzgledny, bezwzgledny
22 sie 16:58
ayo: A mogłby mi ktoś wytłumaczyć ciągi? Bo mimo, że mowie mojemu nauczycielowi , ze tego nie rozumiem, on się denerwuje i krzyczy na mnie... Tak samo jeśli trzeba bylo obliczyc procenty, to jest banalne, bo w szkole nauczycielka uczyła nas na krzyż, a on mi w łgoiwe tak zamotał, ze wszystko mi sie pomieszało. Mówię mu, ze wszkole uczyłam się inaczej, łatwiejszym sposobem, na co on znów krzyczal...
22 sie 17:01
ayo: Styczna do okręgu (x−1)2 +y2−4=0 jest prosta o równaniu który tu będzie wzór?
22 sie 17:04
22 sie 17:11