Ruch jednowymiarowy
Piotr student: Pomocy

.Pojazd kosmiczny aby wejść na orbitę, został przyśpieszony w czasie T od
| | km | |
prędkości zero do prędkości orbitalnej 8 |
| . Załóż , że przyśpieszenie było 4 g i że |
| | s | |
pojazd wznosił się pionowo w górę. Jak długo trwało zanim pojazd osiągnął prędkość orbitalną i
jaką drogę w tym czasie przebył?
22 sie 12:30
TPB: Skorzystaj ze wzorów:
Δv = at, aby wyliczyć czas
| | at2 | |
oraz s= |
| dla wyliczenia drogi. Podstawiasz i obliczasz. |
| | 2 | |
PS; Co studiujesz i gdzie?
22 sie 17:55
Mateusz:
TPB zapewne fizykę
22 sie 18:54
Piotr student: mam problem Basiu pomożesz mi w fizyce
23 sie 20:45
Piotr student: Pomocy prędkość orbitalna to co to jest do czego mam to podstawić?
23 sie 20:55
Piotr student: mam prośbę proszę o wyjaśnienie tych wzorów i na co one są i wytłumaczenie
23 sie 21:24
Basia:
Bardzo mi przykro, ale z fizyki nic już nie pamiętam. Nawet na poziomie gimnazjum nie byłabym w
stanie się obronić.
23 sie 21:32
Piotr student: rupert pomożesz mi w zadaniu
23 sie 21:48
Piotr student: Trivial pomożesz mi bo nie wiem na co to wzory które są napisane wyżej
23 sie 21:50
Trivial:
Podstawiając dane:
s = 2gt
2
v = v
0 + at
Podstawiając dane:
Rozwiązać układ równań:
Więcej nie podpowiem
23 sie 21:58
Piotr student: Trivial nie wymagano od nas liczenia zadań i dlatego tak się męczę sprubuje to rozwiązać ale
nie wiem na co te wzory jak byś mi to wytłumaczył
23 sie 21:58
Trivial: Nie będę tłumaczył. To te same wzory co ostatnio.
23 sie 22:00
Piotr student: | | 1 | |
S=s0+V0t+ |
| at2 to jest wzór na drogę |
| | 2 | |
23 sie 22:14
Piotr student: skąd to się wzieło Trivial
s=2gt
2
V=V
0+at
i jeszcze tego do czego to podsatawiłeś
proszę o wytłumaczenie
23 sie 22:28
Piotr student: Trivial proszę

wytłumacz mi to co napisałem post 22:28 żeby robić zadania z fizyki
trzeba zrozumieć przecież zgadzasz się ze mną przecież
23 sie 22:40
Piotr student: jak proszę to chyba oczekuję o pomoc ile mam czekać aż mi wytłumaczysz i pomożesz
23 sie 22:45
Piotr student: kolego Trivial pomóż mi ja nie znam się na tych sprawach
23 sie 22:50
omfg: Zaczynasz się robić już chamski, bo egoizmem to czuć od dawna. Z takim nastawieniem nie oczekuj
pomocy.
23 sie 22:50
23 sie 22:52
omfg: To zrób coś sam,założę się, ze nawet nie czytasz tych zadań. Od razu na forum i niech się inni
męczą.
23 sie 22:54
Piotr student: czy Trivial pomożesz mi bardzo cię proszę widzisz że nie moge ruszyć tego zadania
chyba się poddam z egzaminem z fizyki nikt mi nie chce pomóc
23 sie 22:55
Piotr student: jak nie wiem to co mam zrobić ofmg
23 sie 22:56
Piotr student: ?
23 sie 22:56
omfg: Tyle osób Ci pomaga ale do Ciebie nic nie dociera, chociaż masz dane jak na tacy.
23 sie 22:56
Piotr student: to napisz mi omgf jak wiesz jak dla ciebie takie łatwe
23 sie 23:01
Piotr student: to daj podpowiedz Trivial do równania
23 sie 23:04
Piotr student: albo omfg proszę o podpowiedz do tego równania oki
23 sie 23:04
Piotr student: ja już nie mam siły sprubuję jutro ale proszę niech ktoś mi pomoże w tej fizyce jak ja to zdam
masakra jestem załamany okropnie
23 sie 23:06
omfg: Ja Ci nie powiem nic bo z fizyki za dobry nie jestem

. Może lepiej wziąć korki z fizyki, he?
23 sie 23:06
Piotr student: namów Triviala żeby mi pomógł oki
23 sie 23:07
omfg: heh, śmieszny jesteś.
23 sie 23:10
Piotr student: Gustlik wytłumaczysz mi to zadanie
24 sie 09:45
Fomin: Piotrze Studencie powiem Ci tak, czytając Twoje wywody, prośby oraz modły można dojść do
wniosku, że studia przedmiotów ścisłych nie są dla Ciebie. Nie wiem czy ktoś był wobec Ciebie
aż tak szczery, ale jeżeli nie potrafisz podstawić do wzoru to moja ocena jest jak najbardziej
trafna. Do wyższej edukacji się nie nadajesz. Studiujesz dla wiedzy czy dla papierka?
Najprawdopodobniej dla tego drugiego... mam nadzieję, że Cię uwalą. To byłby wstyd dla
polskiego szkolnictwa wyższego gdyby taki tuman został architektem czy czym się tam parasz.
Poza brakiem wiedzy z podstawówki/gimnazjum reprezentujesz podstawę pożałowania godną.
Najwidoczniej nic samodzielnie nie robisz, tylko wklepujesz zadania na forum, wrzucasz
pingwinki i czekasz na robociznę. Użalasz się nad sobą i pieścisz jak nie wiem co. Albo
przysiądź na swoich czterech literach i zacznij się uczyć matole jeden, albo przymnij to do
wiadomości, że przedmioty ścisłe nie są dla CIEBIE. Jest tyle innych możliwości zaczynając od
takich fantastycznych kierunków do studiowania jak turystyka czy socjologia na finezyjnych
kończąc np. "wiedza o Harrym Potterze".
I powiem Ci w konkluzji w ten sposób: tak poddaj się na egzaminie z fizyki, bo z tego, co widzę
jesteś albo prowokatorem albo przygłupem.
PS: Wielu myśli podobnie, ale zabrakło im odwagi do powiedzenia tego.
24 sie 11:03
rupert: Obok prawdy, która wyzwala, istnieje też taka, która zabija.
24 sie 11:10
oax: Fomin, też bym tak napisał, ale nie chciało mi się tworzyć tak długiego wywodu

.
24 sie 11:12
TPB: Fomin polać mu, dobrze gada
24 sie 11:39
Piotr student: postaram się wziąć do kupy oki

mogę prosić w równaniu o podpowiedz co mam robić?
będę liczyć oki
24 sie 12:19
Trivial: Panie Piotrze. Podpowiedziałem już wystarczająco wiele.
24 sie 12:27
Piotr student: proszę o podpowiedz w równaniu bo co robić ?
24 sie 12:30
AC:
Uruchomić szare komórki.
24 sie 12:54
AC:
Uważam, że w naszym wspólnym interesie jest to aby taki człowiek nigdy za żadne pieniądze nie
został inżynierem, ani architektem. Kto z nas chciałby aby go operował chirurg o
umiejętnościach "Piotra studenta", kto odważyłby się przejechać mostem zaprojektowanym przez
niego, itd.?
Tego typu człowiek z papierem inżyniera, jest zagrożeniem dla życia i zdrowia nas wszystkich.
Lepiej niech pracuje na stanowisku adekwatnym to swoich możliwości, czyli najlepiej praca
fizyczna która nie wymaga intelektualnego wysiłku.
24 sie 13:05
TPB: AC masz całkowitą rację.
24 sie 13:24
TPB: Przejazd przez taki most wymagałby wielkiej odwagi

nie zaufałbym wyliczeniom autorstwa
niesfornego studenta...
24 sie 13:25
Piotr student: proszę o podpowiedz w tym równaniu mam policzyć drogę
24 sie 21:02
rupert: A masz do tego zadania wyniki?
24 sie 21:31
Piotr student: nie właśnie głowie się może to i łatwe ale głupoty mi całkim wychodzą
24 sie 21:41
rupert:
Dane:
V
0=0
V=8 km/s
t=?
s=?
s=2gt
2
V=V
0+at ale my mamy prędkość początkową równą zero, więc mamy:
V=at
Podstawiamy dane v oraz a i mamy:
Wyliczamy czas z tego i mamy:
i podstawiamy to do s=2gt
2 i mamy:
s=2g*(
8km/s4g)
2
| | m | | 8000m/s | |
s=2*9.81 |
| *( |
| )2 |
| | s2 | | 4*9.81m/s2 | |
s≈ 815 494, 40 m
s≈ 815,494 km
I to wszystko.
24 sie 22:26
Piotr student: dzięki rupert
25 sie 15:04