wyznacz
bulbul: Dane są zbiory A = <−5;4), B = (−∞;−3>∪ (2;∞) i C = {−5,−4,...,4,5}. Wyznacz C − (A ∩ B).
21 sie 14:19
pomagacz:
A = <−5, 4)
B = (−∞, −3> u (2, ∞)
C = {−5, −4,...,4, 5}
A ∩ B = <−5, −3> u (2, 4)
C − (A ∩ B) = (−5, −4) u (−4, −3) u (2, 3) u (3, 4)
21 sie 15:53
pomagacz:
Można jeszcze tak:
C − (A ∩ B) = [<−5, −3> u (2, 4)] \ {−5, −4, −3, 3}
21 sie 15:54
Sławek: a to nie będzie tak: {−2, −1, 0, 1, 2, 4, 5} ?
21 sie 17:45
pomagacz:
spójrz na równanie
21 sie 17:51
Sławek: ale to równanie to jest tylko inaczej zapisana treść zadania a nie odpowiedź
21 sie 18:23
pomagacz:
aha, masz rację, C jest zbiorem punktów, więc cokolwiek odejmę to mamy nadal zbiór punktów,
teraz widzę co źle zrobiłem
21 sie 18:30