matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
Jaga:
hej
przedstaw w najprostszej postaci:
√
5
−
√
7
1
a=
−
2
√
5
−
√
7
√
7
po obliczeniach wychodzi mi
ale nie mam odpowiedzi...
2
21 sie 13:51
Eta:
√
5
−
√
7
√
5
+
√
7
−
=
2
(
√
5
−
√
7
)(
√
5
+
√
7
√
5
−
√
7
√
5
+
√
7
√
5
−
√
7
√
5
+
√
7
−
=
+
=
√
5
2
5−7
2
2
21 sie 13:57
Jaga:
dziękuję
22 sie 10:28