matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
plis plis plis
Kici ;):
Czy ktoś by mógł mi wytłumaczyć, skąd z x =
4
7
, wyszedł y =
4
7
Proszę o wytłumaczenie
plis plis plis link ;
https://matematykaszkolna.pl/strona/980.html
20 sie 20:35
Eta:
4
[
]=0
7
4
4
to x−[x]=
−0=
7
7
20 sie 20:46
Kici ;):
dzięki, to jest dlatego zero, bo jest największą liczbą całkowitą i zarazem pierwszą po
4
7
, która jest od niej mniejsza ?
20 sie 21:02
Kici ;):
bo jak tak, to znaczy, że wszystko zrozumiałam i git
20 sie 21:03
Eta:
ok
20 sie 21:05
Kici ;):
Dzięki
20 sie 21:11