matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
as:
oblicz:
√
7+4
√
3
−
√
4−2
√
3
20 sie 18:34
TPB:
podpowiedź: 7+4
√
3
= (2+
√
3
)
2
4−2
√
3
= (1−
√
3
)
2
Oraz pamiętaj, że
√
x
2
=|x|
20 sie 18:40
TPB:
I jaki wynik wyszedł?
20 sie 19:33
as:
3
20 sie 19:40