| ||||||||||
|
| ||||||||||
|
| x −1 | x2 + x − x − 1 | x2 − 1 | ||||
x − | = | = | ||||
| x + 1 | x + 1 | x + 1 |
| x(x − 1) | x + 1 + x2 − x | x2 + 1 | ||||
1 + | = | = | ||||
| x + 1 | x + 1 | x + 1 |
| x2 − 1 | x + 1 | |||||||||
= | * | = | |||||||||
| x + 1 | x2 + 1 |
| x2 − 1 | ||
= | ||
| x2 + 1 |
| x2 − 1 | |
= 0 | |
| x2 + 1 |
| ||||||||||
= (x + 1)(x − 1) | ||||||||||
|
| x(x−1) | ||
x+1≠0 ⋀ 1+ | ≠ 0 | |
| x+1 |
| x+1 | x(x−1) | |||
x≠−1 ∧ | + | ≠0 | ||
| x+1 | x+1 |
| x2+1 | ||
x≠−1 ∧ | ≠0 | |
| x+1 |
|
| |||||||||||||||||||||||
= | = | |||||||||||||||||||||||
|
|
| ||||||||
= 1 | ||||||||
|