matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
;)
Jaga:
hej
przedstaw w najprostszej postaci: a=
√
5
−
√
7
2
−
1
√
5
−
√
7
20 sie 14:13
Eta:
√
5
−
√
7
√
5
a=
−
−
√
7
=
2
5
5(
√
5
−
√
7
)−
√
5
−10
√
7
5
√
5
−5
√
7
−
√
5
−10
√
7
=
=
=
10
10
= ....................
20 sie 14:23