..
Karolina: Oblicz:
jak tutaj trzeba zrobić proszę o podpowiedz/wyjaśnienie
| | 1 | |
(250,75 +6250,25)(( |
| )−3/2 −250,5)= |
| | 5 | |
to zamieniam potęgi ale nie mam pojęcia jak to sprowadzić do wzoru a
2−b
2...
| | 1 | | 1 | |
=(253/4+6251/4)(( |
| )−3/2 −251/2)=(253/4+5)(( |
| )−3/2 −5)=? |
| | 5 | | 5 | |
pomoże ktoś

?
20 sie 00:13
Karolina: powinno 100 wychodzić
20 sie 00:20
Anna: A dalej jest: ...= ((52)3/4+5)(53/2−5)=(53/2+5)(53/2−5) = 53−52= 125−25=100
20 sie 00:23
Karolina: aha... dzięki

Pozdrawiam.
20 sie 00:25
Anna: Powodzenia.
20 sie 00:26