matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dziedzina funkcji wymiernej
Mili :
wyznacz dziedzinę funkcji : a) W(x)=3x+5 −−−−−−− x
2
+x+1
19 sie 23:18
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1435.html
19 sie 23:24
karen:
x
2
+x+1=0 a=1 b=1 c=1 Δ=b
2
−4*a*c Δ=1
2
−4*1*1 Δ=1−4 Δ=−3
20 sie 15:41