równania wielomianowe
Mili : rozwiąż równania :
a)(x2+2x)2−x2=0
b) x3+x−2=0
c)x3+3x+4=0
d) 4x3−3x−1=0
e)2x4−13x2+6=0
19 sie 23:05
Vax: a) Wzór skróconego mnożenia
b) x=1 jest pierwiastkiem
c) x=−1 jest pierwiastkiem
d) x=1 jest pierwiastkiem
e) (x2−6)(2x2−1) = 0
19 sie 23:08
Ola: a) Wzór skróconego mnożenia zrobiłam, ale nie wychodzi
21 sie 15:24
Ola: b) x=1 jest pierwiastkiem
c) x=−1 jest pierwiastkiem
d) x=1 jest pierwiastkiem
e) (x2−6)(2x2−1) = 0
o co chodzi?
21 sie 15:25
Jack:
...o wskazówki
21 sie 15:37
pomagacz:
a)
(x2 + 2x)2 − x2 = 0
x2(x + 1)(x + 3) = 0
b)
x3 + x − 2 = 0
(x − 1)(x2 + x + 2) = 0
c)
x3 + 3x + 4 = 0
(x + 1)(x2 − x + 4) = 0
d)
4x3 − 3x − 1 = 0
(x − 1)(2x + 1)2 = 0
e)
2x4 − 13x2 + 6 = 0
(x2 − 6)(2x2 − 1) = 0
21 sie 15:38
Mili: nie rozumiem twoich rozwiązań panie pomagaczu
23 sie 21:02