.
Pomocy: Zadanko dla Gustlika

DWAJ STRZELCY TRAFIAJA DO TARCZY Z PRAWDOP.(I)O,9 i O,95(II)strzelcy oddaja po jednym strzale
.Prawdop.ze trafi do tarczy tylko jeden z nich wynosi a)0,015 b)0,855 c)0,140 d)0,950
19 sie 20:56
Eta:
odp;c)
19 sie 20:59
Jack:
3 albo 4 raz dziś widzę to zadanie...
19 sie 20:59
Pomocy: ktos juz je zrobil ale kompletnie nie rozumiem tamtego zapisu... wiec prosze o wytlumaczenie...
mam w pn komisa a chcialabym zrozumiec...
19 sie 21:01
Eta:
T−−− trafi , NT −− nie trafi
A={(TI, NTII) , (NTI, TII)}
P(A)= 0,9*0,05+0,1*0,95=......
19 sie 21:02
Pomocy: oooo to juz mi sie lepiej podoba
rozumiem!

wyjdzie o,14. a to z jakiego s wzoru jest

?
19 sie 21:04
Jack:
pierwszy trafia * drugi nie trafia + pierwszy nie trafia * drugi trafia= 0,140
19 sie 21:05
Eta:
Zdarzenia są niezależne , zatem prawdopodobieństwa mnożymy
19 sie 21:06
Pomocy: no taki sposob to ja lubie.... juz rozumiem...
19 sie 21:07
Pomocy: Dziekuje ETA!
19 sie 21:07
Eta:
19 sie 21:08
Pomocy: My kobiety lepiej sie rozumiemy
19 sie 21:08
pomagacz:
Ale my faceci widzimy szczegóły
19 sie 21:57