matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie rachunkowe
LuKaS:
http://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=28&t=12315
zadanie 2. dlaczego wychodzi taki wynik
próbuje policzyć r i nie chce mi to wyjść! i dlaczego tam jest 10
7
Proszę o Pomoc
19 sie 17:57
AC:
Napisz jak to obliczasz, to znajdziemy błąd.
19 sie 18:22
LuKaS:
6,67 x 10
−11
x 1900 x 10
24
112,57 x 10
13
√
=
= 22,5 x 10
13
25
5
ja juz nic nie rozumiem....
19 sie 18:35
AC:
Zapomniałeś spierwiastkować 10
13
19 sie 18:50
AC:
Zrób tak:
6,67* 190*10
14
√
i dalej próbuj sam
25
19 sie 18:55