pomagacz:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1608.html
to trzeba znać wykres funkcji y = cos(x) oraz argumenty jakie ona przyjmuje dla wartości 0,5.
Na jednym układzie współrzędnych muszą się znaleźć:
funkcja y = cos(x)
Prosta o równaniu y = 0,5
Teraz kolorową kredką, ołówkiem, długopisem lekko zarysowujesz obszar nad prostą y = 0,5
te same kroki co są pod rysunkiem z linku
1608 ale my patrzymy na wartości cos(x) większe
od 0,5 czyli tylko nad wykresem y = 0,5
a dalej to już nie mogę podłapać tych przedziałów