Mickej: najpierw sprawdzasz co sie dzieje gdy a=0 czyli m+1=0 --> m=-1 wtedy fuckcja przyjmuje
postać
1=0 co jest sprzeczne na oko widać chyba

no i teraz jedziemy dalej
Do pierwszego wykresu

I. a≠=
II. Δ≥0
Δ=(m+1)
2-4(m+1) wymnazasz czarujesz i jesli trzeba to liczysz delte po m i wyznaczasz
przedział

a wykres to bedzie taki z wzorów Viet'a
x
1+x
2=-b\a czyli
wykres będzie stale f(m)=-1
Drugi wykres no to
I a≠0
II. Δ=0 dasz rade wyznaczasz miejsce zerowe i machasz wykres
trzeci to to brak rozwiązania jest już dla m=-1
i jeszcze sprawdzasz Δ<0