matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownoległobok
jarek:
na rysunku obok przekątne równoległoboku dzielą kąty wewnętrzne w stosunku 1:2. Oblicz miarę kąta ostrego między przekątnymi.
19 sie 13:25
Vax:
3α+3β = 180 ⇔ 2α+2β = 120*, nasz kąt ostry ma miarę 180* − 2α − 2β = 60*
19 sie 13:28