Wiedzac,ze P(B')=3/4,P(AodwroconeuB)=1/5,P(AuB)=1/3.OBLICZ P(A')
Kasia: Wiedzac,ze P(B')=3/4,P(AodwroconeuB)=1/5,P(AuB)=1/3.OBLICZ P(A')
19 sie 11:43
Jack:
SKorzystaj z:
P(A)=1−P(A') (podobnie dla P(B) )
P(A∪B)=P(A)+P(B)−P(A∩B)
19 sie 11:44
Kasia: JACK czy wynik to 1 i 17/60

?
19 sie 11:47
Jack:
na pewno 0≤P(X)≤1...
19 sie 11:49
19 sie 11:51
Kasia: do Jack'a
1/3+3/4+1/5=x
20/60+45/60+12/60+x
x=77/60
czyli P(A')=1 i 17/60 tak

?
19 sie 11:55
Jack:
przyjrzyj się znakom...
Powinno być raczej: 13=1−34+1−P(A)−15
19 sie 11:58
Kasia: i co dalej?bo juz sama nie wiem.. gdzie robie blad..
19 sie 12:07
Jack:
Z moim powyższym równaniu powinno być P(A').
Zastanów się co masz policzyć.
19 sie 12:08