PROSZE O SPRAWDZENIE...:) W tabelce zestawiono srednie place pewnej grupy osob.
Kasia: PROSZE O SPRAWDZENIE...

W tabelce zestawiono srednie place pewnej grupy osob.
12 OSOB−1000,4 OSOBY−1500,2 OSOBY 2000, 2 OSOBY−2000, 5 OSOB 3000.
Oblicz prawdopodobienstwo,ze losowo wybrana osoba zarabia powyzej mediany.
ME=1000 ,
=
Ω=12+4+2+2+5=25
=
A=4+2+2+5=13
p(A)=13/25.
19 sie 11:39
xXx: zgadza się, jednakże moc zbiorów zapisujemy tak: |A| lub |Ω| etc.
19 sie 12:34
sushi_ gg6397228:
nie moglas wypisac od nowej linijki kwota i ilosc osob, tylko wszystko w jednej i jeszcze dwa
razy wpisalas taka sama kwote 2000
19 sie 12:39
Jack:
19 sie 12:44
Kasia: Pomylilam sie
KWOTA 1000 1500 2000 2500, 3000
L.OSOB 12 4 2 2 5
ME=1000 ,
=
|Ω|=12+4+2+2+5=25
=
| A|=4+2+2+5=13 p(A)=13/25.
ZASTANAWIAM SIE NAD MEDIANA... CZY NIE POWINNO BYC 1500? BO SRODKOWA TO 13LICZBA WIEC WYCHODZI
NA TO ZE 1500.Dobrze mysle

?
19 sie 13:29
sushi_ gg6397228:
13 osoba−−−> 1500 zł
19 sie 13:50