matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
PROblem
TOmek:
Trygonometria:
1
cos
2
x=
2
1
cos60=
2
czyli:
π
60=
3
π
π
Mi wyszło:
+kπ v −
+kπ
3
3
dobrze?
18 sie 22:09
Jack:
cos
2
x−1/2=0
√
2
√
2
(cos x−
)(cosx+
)=0
2
2
Teraz szukaj...
18 sie 22:11
TOmek:
ok, przypominam sobie troche trygonometrie i widze ,ze pare rzeczy wyleciało z głowki
dzieki!
18 sie 22:14
Jack:
18 sie 22:14