Twierdzenie pitagorasa
budyń: Wyznacz długość przeciwprostokątnej trójkąta prostokątnego o przyprostokątnych a i b
a) a=30, b=40
b) a=
√5, b=2
c) a=
√3−
√2, b=
√3+
√2
e)a=b=√14
18 sie 19:48
Eta:
c
2=a
2+b
2
c=
√a2+b2
1/ c=
√900+1600=
√2500=50
pozostałe policz sam
18 sie 20:13
budyń: Zrobiłem drugie, jednak nie jestem pewien czy dobrze.
√52+22=c2
c2 = √5+4
c2=2√3*12+4
c=2√3*12+√4
c=2√7
19 sie 17:37
sdas: sdadsad
16 wrz 15:04
hgh: δδα
19 wrz 18:36
karolina : zle zrobiles to drugie bosz ej czemu ty na wakacjach robiles zadania z matmy? hahahaha
22 wrz 14:49