Przekrój osiowy walca jest kwadratem o boku dl 6cm Oblicz OBJETOSC I POLE powier
Sandra: PROSZE O ROZWIAZANIE...

Przekrój osiowy walca jest kwadratem o boku dl 6cm Oblicz OBJETOSC I
POLE powierzchni całk walca.
18 sie 19:13
xXx:

V=π*3
2*6
P
c=2π*3
2+2π*3*6
18 sie 20:26
Eta:

H=6 2r=6 to r=3
V=πr
2*H=..............
P
c=2πr
2+2πrH=............
dokończ rachunki ..........
18 sie 20:28
sandra: 54π cm2

? czy to jest db wynik

?
18 sie 22:05
sushi_ gg6397228:
a do czego jest ten wynik do objetosci czy pola
18 sie 22:07
sandra: pc=54πcm2,a v=8 tak

?
18 sie 22:23
sandra: nie nie pomylka.pc=54πcm2,a v=54πcm3
18 sie 22:25
sushi_ gg6397228:
czy to jest strzelnica

Pudło (
V powinno miec jakies jednostki na końcu )
18 sie 22:26
sandra: sushi tylko nie bij
18 sie 22:27
sushi_ gg6397228:
teraz wyniki sie zgadzaja−−> wyszly takie same wartosci ale brakowalo na koncu jednostek −−> o
tym trzeba pamietac, bo inaczej zadanie nie bedzie zaliczone
podwojne zaprzeczenie
nie nie oznacza
tak
18 sie 22:27
sandra: czlowiek uczy sie na bledach

dziekuje!
18 sie 22:29
sushi_ gg6397228:
na zdrowie
18 sie 22:39