!!
xo.xo : mam wielką prośbę , nie potrafię uczyć się z Matmy jest to dla mnie koszmarr , jak się jej
uczyć ? wkuwać na blachę czy są jakieś sprawdzone sposoby ? POMOCYY !
18 sie 14:21
stefan: jesli jest to dla Ciebie koszmar− nie ucz się, olej to po całości, ale zacznij uczyc sie tego
co tak na prawde Cię interesuje..
everything will be ok
18 sie 14:27
pomagacz:
otwierasz zbiór zadań, podręcznik, czy co tam masz z zadaniami, siadasz przy biurku, bierzesz
zeszyt w kratkę, najlepiej A4, i liczysz zadania, jak czegoś nie wiesz, cofasz się w
podręczniku do początku rozdziału i czytasz teorię, z powrotem do zadań i tak w kółko, na
końcu co 10 zadań sprawdzaj odpowiedzi
18 sie 14:30
Trivial:
Mam jeden sposób, który zawsze działa: zainteresuj się tym.
18 sie 14:49
poprostuja: matma to szit, ani tu jej polubic ani sie jej uczyc, najlepiej zeby jej w szkolach srednich juz
w ogole jej nie bylo, tylko dla chetnych, tych co chca isc na budownictwo etc,bo takie glupoty
to nikomu NORMALNEMU nie potrzebne..
18 sie 21:23
ICSP: można dizelić ludzi ze względu na zdolność zrozumienia matematyki:
− mogą zrozumieć − 1%
− nie mogą zrozumieć − 99%
Jednak każdy może się jej nauczyć na poziomie licealnym który zresztą jest naprawdę niski.
18 sie 21:28
Eta:
18 sie 21:29
ICSP: Eta ty masz kompleks

?
18 sie 21:32
Eta:
Obiecuję,że więcej Ci nie wyślę..................
18 sie 21:34
Vax:
18 sie 21:43
Eta:
Dzięki Vax
Pozdrawiam
18 sie 21:56
Gustlik: xo.xo, matematyki wykuć na blachę się nie da, to nie wierszyk z polskiego. Owszem − możesz
wykuć na blachę i wyrecytować z pamięci np. twierdzenie Pitagorasa, ale co Ci to da, jak nie
wyćwiczysz jego zastosowania?
ZADANIA, ZADANIA JESZCZE RAZ ZADANIA
!
Musisz ćwiczyć, jak nie idzie, to wziąć jakiś przykład z ksiązki z danego działu,
przeanalizować go i jeszcze raz. Możesz posiłkować się tą stroną, zajrzeć na dany dział, tam
Jakub − gospodarz tej strony wiele zagadnień wyjaśnia, ale musisz CWICZYĆ

!
Jak masz problemy − zamieść jakieś przykładowe zadanko na forum, ktoś z nas Ci pomoże,
naprowadzi. Ale pamiętaj −
MATEMATYKE TRZEBA ZROZUMIEĆ, A NIE WYKUĆ NA BLACHĘ
!
20 sie 00:54